Ludovic Orban s-a aflat, marţi, pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti, prilej cu care a ținut, în stil electoral, să vină cu câteva precizări referitoare la noua atitudine vis-a-vis de proiectele ce vor fi derulate de acum încolo. Potrivit premierului Orban, gata cu ritmul de melc!

“Vremea în care proiectele de investiţii se derulau în ritm de melc a trecut. Săptămâna viitoare vom adopta din nou ordonanţa de urgenţă care să reglementeze procedurile de achiziţie şi mai ales termenele limită pentru fiecare pas procedural în cursul achiziţiei. Nu mai putem tolera ceea ce s-a întâmplat de zeci de ani în care proceduri de achiziţie să dureze ani de zile până să ajungă la desemnarea câştigătorului”, a declarat Ludovic Orban, marţi, pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti, conform news.ro.

În același interviu, Orban a mai declarat că intenționează să grăbească achizițiile și să scurteze termenele limită pentru fiecare pas din cadrul proiectului.

“Vreau să le transmit un mesaj contestatarilor de profesie, să se lase de acest obicei pentru că vremea în care la înţelegere, la conivenţă cu diverşi funcţionari de prin minister sau de prin Compania de Autostrăzi se punea la cale torpilarea unor proiecte, a trecut”, a completat Ludovic Orban.

Orban: „Nu mai tolerăm nicio împiedicare a unui proiect de infrastructură”

“Toate procedurile în care sunt implicate instituţiile statului se derulează cu cea mai mare viteză posibilă, nu mai tolerăm nicio împiedicare a unui proiect de infrastructură care să fie făcută de funcţionari sau de conducători de instituţii care nu înţeleg că prioritatea zero a României este modernizarea prin investiţii în infrastructura de transport, în infrastructura energetică, în infrastructura de sănătate, în infrastructura de comunicaţii, în infrastructura de educaţie şi în infrastructura agricolă”, a mai spus Ludovic Orban.

Ziarul de Investigații