Sursa: pixabay.com

Programul „Rabla pentru tractoare” va debuta cât de curând – a anunțat astăzi premierul Marcel Ciolacu, înaintea ședinței de Guvern.

Ciolacu a dat câteva mici detalii privind acest program, legat de sumele care pot fi obținute, în condițiile în care în aprilie, ghidul de finanţare fusese publicat în dezbatere publică.

Din informațiile oficiale de până acum, Programul „Rabla pentru tractoare” se va adresa micilor fermieri care cumpără în special utilaje românești, existând un plafon până la care poate fi obținută finanțare de la Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin Fondul pentru mediu.

În premieră, finanțăm cum am promis, prin Fondul pentru mediu, programul „Rabla pentru tractoare”. Susținem producția internă de tractoare și ajutăm mai ales micii fermieri cu acest program prin care primesc un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro. Bugetul alocat în acest moment este de 500 milioane lei, iar mecanismul va fi unul cu minim de birocrație.”, a detaliat Marcel Ciolacu.

În fapt, în ședința de astăzi se află în analiză proiectul de hotărâre pentru aprobarea finanţării din Fondul pentru mediu a Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate.

Și, ceea ce este cert este că, pentru a intra în Programul „Rabla pentru tractoare” și a primi voucherul de 20.000 de euro, fermierii trebuie să caseze fie mașină veche, fie un tractor vechi, iar la schimb își pot achiziționa un tractor care costă maxim 55.000 de euro.

Articolul precedentRareș Bogdan taie din nou pensiile speciale: „Nu mă voi opri din această luptă pentru că este o chestiune de normalitate”
Articolul următorCerșetor reținut pentru dare de mită