Sursa: pixabay.com

Un bărbat din județul Sibiu, despre care oamenii legii spun că „apela în mod repetat la mila publicului”, a fost reținut luna aceasta pentru dare de mită, semn că „afacerea” îi mergea destul de bine.

Atât de bine, încât și-a permis să îi promită unui polițist nu mai puțin de 100 de euro, dacă acesta va trece cu vederea că cerșea.

În schimb, polițistul a formulat denunț la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție care a sesizat unitatea de parchet în vederea întocmirii dosarului penal și dispunerii măsurilor de procedură penală.

Așa s-a stabilit că bărbatul, în vârstă de 72 de ani, nu doar că promisese cei 100 de euro, ba chiar deținea suma, în bancnote de câte 50 de euro.

Ulterior, zilele trecute, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea inculpatului, originar din comuna Merghindeal, județul Sibiu, pentru dare de mită, cu mențiunea că „procurorul va aprecia dacă se impune luarea unei alte măsuri preventive”.

Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză de către ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, până în acest moment procesual-penal rezultă că, în noaptea de 5 mai 2024, în jurul orei 01.00, inculpatul a oferit unui agent de poliție suma de 100 de euro cu titlu de mită pentru a-l determina să își încalce atribuțiile de serviciu și să nu dispună sancționarea contravențională a inculpatului pentru fapta de a apela în mod repetat la mila publicului. Cu această ocazie, inculpatul a cerut implicit agenților de ordine publică să îl transporte la locuința sa cu autospeciala poliției”, a precizat DGA.

Articolul precedentMicii fermieri, sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro, prin „Rabla pentru tractoare”
Articolul următorMihaiu, ce ai căutat în Baicului?