Foto: Facebook/Radio Eco Natura
Foto: Facebook/Radio Eco Natura

Populația planetei este în creștere, estimându-se că, la sfârșitul anului 2022 sau începutul anului 2023, Pământul va atinge opt miliarde de locuitori.

Conform datelor oferite de Worldometer și publicate de Radio Eco Natura, o treime din populația lumii este reprezentată de chinezi și indieni.

Primul miliard de oameni de pe planetă a fost înregistrat de abia în anul 1800, dovedind o creștere lentă de-a lungul întregii existențe a omenirii. Cu toate acestea, al doilea miliard a fost înregistrat abia în anul 1930.

De-a lungul timpului, există date referitoare la al treilea miliard, număr înregistrat în anul 1960. Al patrulea a fost atins în 1974, iar al cincilea în 1987. Astfel, doar în secolul 20, populația a crescut de la 1.65 la șase miliarde de oameni, conform Worldometer.

România este pe locul 61 din 235 de țări și teritorii publicate de Worldometer, în ceea ce privește mărimea populației. Cu toate acestea, populația României se află în declin

În momentul de față, populația României este de 19.2 milioane potrivit sursei citate, conform ultimelor date deținute de platformă, din 2020.

Dintre aceste persoane, 10.5 milioane trăiesc în mediul urban, iar  aproximativ 1.8 milioane dintre români locuiesc în București.

Potrivit sursei citate, datele Eurostat oferite de biroul de statistică al Uniunii Europene, au arătat că numărul de locuitori din țara noastră va fi într-un declin continuu, în următorii zeci de ani

Se estimează că, în anul 2100, numărul românilor din țară va ajunge la 12.7 milioane de locuitori.

Articolul precedentProtest cu farfurii și o lingură uriașă în fața Ministerului Educației
Articolul următorCiucă a anunțat punerea în aplicare a Planului Naţional de Luptă împotriva Cancerului
Jurnalist full-time / Pesimist part-time