Fostul premier Adrian Năstase a scris pe blogul său o analiză privind alegerile europarlamentare de duminică, precum și Referendumul. Năstase explică punct cu punct unde a greșit PSD și care ar fi soluția. „Pierderea unui milion de voturi în 30 de luni de către PSD reprezintă un dezastru. Însă nu atât lipsa unui milion de votanți este chestiunea care trebuie înțeleasă de PSD, cât, mai ales, declanșarea unui val de ură împotriva sa, manifestat printr-un nivel relativ ridicat de participare, specific mai degrabă alegerilor prezidențiale decât scrutinelor pentru Parlamentul European.

În opinia mea, rezultatul scrutinului din 26 mai este consecința acțiunilor sau lipsei de acțiune din ultimele 30 de luni, asupra cărora am atras atenția din timp, însă…,”, scrie Năstase. Fostul premier a abordat teme precum instabilitatea politică generată de PSD, falsa luptă cu „statul paralel”, aneantizarea PSD ca partid politic și ruptura de Europa.

Alegerile nu au fost câștigate de PNL și USR-Plus, ci au fost pierdute de PSD, fiind consecința propriilor greșeli. Referendumul declanșat de Klaus Iohannis a avut rolul de coagula energia negativă din societate și a o îndrepta spre cel mai detestat om din societate: Liviu Dragnea. Era modelul cunoscut din cartea lui Orwell – Big Brother.Condamnarea lui penală se înscrie perfect în logica „justiției populare”, după „revoluția prin vot” care a avut loc în cu o zi înainte”, scrie Năstase. Continuarea, aici.

Articolul precedentViorica Dăncilă promite să analizeze situația voturilor din diaspora, dar își păstrează mandatul: „Sunt premierul tuturor românilor”
Articolul următorFlorentin Pandele vrea să candideze la președinție, ca independent