Ana Birchall, în război cu ministrul Stelian Ion

Fostul ministru al Justiției se întreabă: „De ce se cheamă oamenii care nu știu carte habarniști?”

Sursa Foto: Facebook

Fostul ministrul al Justiției, în perioada guvernării PSD, Ana Birchall, ia atitudine și îl atacă pe actualul ministru al Justiției, Stelian Ion. În opinia acesteia, Ion ar fi cam „habarnist”. Motivul pentru „înflăcărarea” Anei Birchall îl constituie cerința acestuia îndreptată Consiliului Superior al Magistraturii de a-și manifesta o serie de puncte de vedere referitoare la decizia CCR din 7 aprilie 2021 cu privire la motivarea condamnărilor. Motivarea deciziei Curții Constituționale nu a fost publicată încă în Monitorul Oficial.

Ana Birchall întreabă: „De ce se cheamă oamenii care nu știu carte habarniști?”

Și pentru că Ana Birchall întreabă, tot Ana Birchall răspunde: „Pentru că în momentele critice, atunci când informațiile pe care le-au agonisit de-a lungul unei cariere ar trebui să-i ajute să facă față unor situații dificile și să rezolve probleme, ei nu fac altceva decât să înalțe stupid din umeri și să emită un superb „habar n-am”, a spus fostul ministrul al Justiției, Ana Birchall, pe pagina sa de socializare.

Mai mult, aceasta este de părere că Stelian Ion nu știa nici în 7 aprilie ce să facă, „așa cum nici acum nu are habar, deși dacă ar fi învățat carte la vremea potrivită, ar fi trebuit să știe. În schimb, se joacă în continuare de-a răzgândeala și se încurcă în bâlbe, dând astfel apă la moară celor care abia așteaptă să iasă din pușcării prin intrarea în vigoare a deciziei nr. 7 a CCR. Cu alte cuvinte, dl. Goe e pe cale să piardă ceva mai mult decât proverbiala beretă de mariner și să intre în istorie ca ministrul care a făcut posibilă nucleara in justiție, o adevarată „amnistie și grațiere” a pungașilor României”, completează aceasta.

Un fel de scrisoare deschisă

Domnule ministru, semnalul de alarmă l-am tras inca din 7 si 8 aprile, cand va explicam ca NU trebuie sa așteptati mai întâi motivarea deciziei CCR ca sa stiti ca in secunda in care aceasta motivare este publicata in Monitorul Oficial cei aflați acum în pușcărie pot ieși din pușcărie, de exemplu. De asemenea, tot din acel moment, judecătorii vor amâna pronunțările cu riscul ca până la decizia finală să intervină prescripția faptelor, deci cei care încalcă legea scapă de răspunderea legală! Tocmai de aceea este esențial ca legea să fie modificată de URGENȚĂ… până la publicarea în Monitorul Oficial a motivarii deciziei CCR! Ma bucur ca in sfarsit ati recunoscut si public ca ati gasit in ministerul justitiei grupul de lucru infiintat de mine in 2019 exact pentru deciziile CCR. Puneți în mișcare rapid trenul justiției că de nu, ne pleacă „valorile” la plimbare si din puscarie si nici nu o sa mai raspunda legal, ramanand si cu banii furati statului roman! Si daca se intampla asa ceva dumneavoastra sunteti direct responsabil!

Ana Birchall, pe Facebook

Varujan Vosganian vrea campanie ÎMPOTRIVA vaccinării

Și poate cel mai important, Ana Birchall speră să nu aibă dreptate, dar crede „că este doar o problemă de timp până când și în civil, comercial și contencios administrativ se va ridica aceeași problemă de neconstituționalitate privind pronunțarea hotărârilor și a motivării lor. De aceea ar fi cazul sa se actioneze urgent cu responsabilitate, curaj, profesionalism, asumare si stiinta de carte!”, scrie Ana Birchall pe Facebook.

Articolul precedentCîțu le mulțumește românilor, în prag de Paști, pentru că au răspuns pozitiv campaniei de vaccinare
Articolul următorArtă stradală în Brăila: apele nu sunt coșul de gunoi
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.