Plajele românești sunt pregătite să își întâmpine turiști, după ce Apele Române au predat 300 de sectoare operatorilor, potrivit unui anunț făcut de instituție pe pagina de Facebook.

„Timp de mai bine de două luni, colegii de la Apele Române Dobrogea-Litoral au efectuat în acest zone mai multe operațiuni specifice de colectare a deșeurilor, lucrări de nivelare și afânare, precum și de curățare a liniei țărmului de alge. Rezultatele sunt semnificative, 300 de tone de deșeuri de pe întregul litoral românesc și 2.000 de tone de nisip, care a fost reintegrat în profilul plajei  și depus în zonele deficitare”, au scris cei de la Apele Române. Totodată au precizat că pentru suprafețele necontractate, operațiunile de pregătire a plajelor vor continua și în perioada următoare.

Mamaia, înnoită cu 53 de hectare de plajă

Porţiunile de plajă se regăsesc pe trei tronsoane: Tronsonul 1 – Corbu – Năvodari – Constanţa, Tronsonul 2 – Agigea – Eforie Nord – Eforie Sud – Tuzla – Costineşti şi Tronsonul 3 – 23 August – Olimp – Neptun – Jupiter – Venus – Saturn – Mangalia – 2 Mai – Vama Veche.

Dacă anul trecut sezonul estival a fost întâmpinat cu plaje goale, România fiind în stare de urgență, în acest an situația este cu totul diferită. Minivacanța de 1 mai se suprapune cu sărbătorile pascale, iar românul, „cu mic, cu mare” a luat cu asalt drumurile spre litoral. Nici drumurile spre stațiunile de munte nu sunt mai libere, încă de la primele ore ale zilei s-au format cozi uriașe pe Valea Prahovei și spre Sibiu.

Pasarela Regală din Constanța, „scoasă la lumină”

Articolul precedentÎncă două luni pentru schimbarea furnizorului la „lumină”
Articolul următorVara presupune ieșiri la grătare, iar grătarele înseamnă gunoaie aruncate în păduri sau pe malul râurilor