Adrian Vestea - Foto Facebook

În prim-plan, avem un personaj care cică nu se teme să-și anunțe candidatura „uninominal”. Domnul care preferă să stea în lumina reflectoarelor, fără a se ascunde în spatele unor liste de partid. Un gest de curaj? Sau un scenariu pierzător?

Scena se deschide cu o conferință de presă, un decor familiar în lumea politică, unde liderii PSD Brașov își îndreaptă toate săgețile către acest personaj. O surpriză neplăcută pentru el, fără îndoială, dar nu și pentru spectatorii care au învățat că în politica locală, ”surprizele” sunt la ordinea zilei.

Personajul nostru pare să înțeleagă, până la un punct, de ce echipa adversă s-a simțit nevoită să-și arate ”colții”. Cine nu ar fi frustrat să-și vadă visul de a conduce Brașovul spulberat? Orașul este decorat parcă pentru un carnaval electoral, cu mesh-uri și bannere care mai de care mai colorate, este martorul tăcut al acestei lupte pentru putere. Nu vă îmbătați cu apă rece! Lupta este pentru PUTERE, și nu pentru CETĂȚENI! Ei nu au contat și pare că nici nu vor conta!

Totul pentru putere, restul pentru cetățeni

Însă, în ciuda așa zisei ”înțelegeri” afișate, personajul nostru nu ezită să arunce mănușa. Își apără poziția, autoproclamându-se un luptător uninominal, un Don Quijote al politicii locale, care a învins de fiecare dată când a fost pus la încercare. „Adevăratul test al unui om politic și o dovadă de bărbație” (adică femeile nu au voie sa candideze, domnule Veștea?), spune el, provocându-și adversarul la un duel electoral de onoare.

ONOARE DEX – Integritate morală

Acuzațiile de „aroganță” venite din partea șefului PSD Brașov sunt respinse cu un aer de superioritate, aproape teatral. „Cine mă cunoaște știe că nu este vorba în cazul meu de așa ceva„, replică el, într-un final de act care lasă spectatorii întrebându-se: este aceasta o apărare sinceră sau doar o altă fațetă a spectacolului politic?

În culise, întrebarea rămâne: când va învăța clasa politică perenă din Brașov că adevăratul test nu este câștigarea unei bătălii de orgolii, ci câștigarea încrederii și respectului comunității pe care pretind că o reprezintă?

Până atunci, cortina se închide, iar spectacolul continuă, cu promisiunea mai multor acte de urmărit în această captivantă telenovelă politică.

Participăm la o luptă între oameni mici, cu orgolii mici, cu orizonturi înguste! Participăm la lupta dintre Adrian Veștea și Alexandru Dunca!

VIASorin PREDA
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentOare chiar își face campanie Clotilde Armand cu Poliția Locală după ea?
Articolul următorNici nu a început campania și Cîrstoiu sare la gâtul lui Piedone
Senior partner Ziarul de Investigatii