Sursa: Facebook

Dacă în vara acestui an Direcția Națională Anticorupție (DNA) anunța că președintele Consiliului Județean (CJ) Constanța, Mihai Lupu, este suspect într-un dosar, la finele anchetei soluția a fost una de clasare.

Conturat inițial cu patru suspecți, dosarul a fost trimis în instanță zilele acestea cu doi inculpați, unul funcționar public în cadrul CJ Constanța, precum și un angajat al Primăriei Mangalia.

Potrivit DNA, Ermil Chelariu, directorul general al Direcției Generale Administrarea Domeniului Public și Privat – Autoritatea Județeană de Transport din cadrul Consiliului Județean Constanța și Adrian Roșu, șef birou în cadrul Direcției Gospodărire Urbană și Servicii de Utilități Publice din cadrul Primăriei Mangalia vor fi judecați pentru folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Însă până să trimită dosarul acestora la Tribunalul Constanța, în cauză, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu un inculpat, administrator al unei societăți comerciale, care a admis că a comis aceeași infracțiune ca cei doi funcționari.

În ceea ce îi privește pe Chelariu și Roșu, în rechizitoriu se detaliază că „în perioada martie – aprilie 2023, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi permis omului de afaceri, cercetat în prezenta cauză, accesul la informații nedestinate publicității (ofertele depuse de alte societăți comerciale etc.), demersuri care ar fi avut ca urmare câștigarea de către acesta din urmă a mai multor licitații (ce priveau amenajarea și întreținerea spațiilor verzi) organizate de instituțiile publice pe care le reprezentau funcționarii menționați anterior.
Contractele obținute de omul de afaceri în maniera de mai sus s-ar fi ridicat la suma totală de 735.877 lei
”.

Inițial, în iunie, procurorii anticorupție bănuiau însă că președintele CJ Constanța ar fi avut ceva de câștigat de pe urma celor întreprinse de Chelariu și Roșu, iar „pentru “ajutorul” acordat” inclusiv Mihai Lupu ar fi primit de la omul de afaceri mai multe foloase necuvenite, „constând în furnizarea de plante decorative și ornamentale precum și lucrări de amenajare și irigare a grădinilor”.

Însă în urma cercetărilor, atât Mihai Lupu, cât și Petrică Adrian Constantin (funcționar public în cadrul primăriei orașului Năvodari, județul Constanța) au primit o clasare.

Articolul precedentSylevy Cleaning, una din firmele „marca Ilyés”, a câștigat salubritatea și deszăpezirea la Târgu Mureș cu cea mai scumpă ofertă
Articolul următorCiolacu e decis să lase PSD dacă AUR va câștiga europarlamentarele