Advertisement

Bucureşti, 28-11-2019

Pentru mulți dintre angajații din subordonatele MTS și din federațiile sportive naționale, conceptul de “condiții de muncă “ precum și “asigurarea securității şi sănătatii salariaţilor” în toate aspectele legate de muncă, se apropie de limita abstractului, nefiind materializate într-un mediu de lucru decent. Condiții mizerabile pentru sportivi si angajati.

Tavanul aproape a cazut
Pericolul este prezent peste tot

Sursa: Sindicatul National Sport si Tineret – www.sindicatmts.ro

Uitați de MTS, salariații și sportivii de la Clubul Sportiv “Petrolul” Ploiești sunt obligați să își defășoare activitatea într-un loc care arată deplorabil, ruinat de trecerea timpului și de lipsa totală de investiții/reparații, cu igrasie și tencuieli desprinse de pereți, fără apă caldă, cu tavane care se pot prăbuși în orice moment peste sportivi și din care cad zilnic bucăți. Grupurile sanitare sunt sub orice critică, WC – uri turcești model anii 60, fără geamuri.

Indignarea lor este pe deplin întemeiată, pentru că pușcăriașii au condiții mult mai bune decât angajații și sportivii care își desfășoară activitatea la CS Petrolul Ploiești. Adevărul e că MTS nu dă niciun ban pe munca lor, nu manifestă nici măcar înțelegere și respect, doar cinism, incompetența și dezinteres. Nu li se răspunde la adrese, nu le sunt alocate fonduri deși, la ultimele rectificări, guvernul a găsit sume neutilizate și a luat bani înapoi de la minister.

Practica ministerului de resort este aceea, deja generalizată, de a nu răspunde la solicitări, de a ignora, de a ascunde realitatea, ca și cum dacă ar nega starea de fapt, ea ar putea să dispară în neant. Un dram de adevăr este, puțin câte puțin sportul dispare! Și aceasta pentru că ministerul, ca ordonator principal de credite, și-a încălcat cu bună știință obligația legală de administrare, ocrotire și păstrare în cele mai bune condiții a patrimoniului său, al nostru! Mai multe fotografii aici: incompetenta si lipsa de interes a MTS pentru sportivi si angajati.

Sindicatul Național Sport și Tineret

Advertisement
Articolul precedentCondamnat deja într-un dosar și judecat în altul, un fost ministru a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție
Articolul următorPrim ministrul i-a eliberat oficial din funcții pe subprefecții și prefecții care și-au înaintat demisiile. Alba, Arad, Hunedoara, Sălaj și Suceava nu mai au prefecți/ subprefecți PSD