Ieri, secretarul de stat în Ministerul Justiției Cristian Băcanu a făcut o afirmație destul de controversată: acesta a spus că nu ar fi rău ca toți românii să completeze și să depună declarații de avere. În acest context, social democratul Mihai Fifor a lăsat să se înțeleagă că ar fi de acord. Sarcastic, în propriul stil, firește.

PNL anunță înființarea parchetelor financiare și declarații de avere pentru fiecare cetățean. Un fel Big Brother care va lua la puricat averea fiecărui român. Dacă ți-a ieșit cu virgulă, vine procurorul. Exact ca pe vremea comuniștilor. Așa va arăta România „liberală”. Măcar de-ar începe cu veniturile șomerului Orban, meditațiile lui Iohannis sau taxele neplătite pe locuință de ministrul Grindă”, a scris Fifor pe Facebook, dat fiind că are ceva mai mult timp liber de câteva zile.

Însă azi, Cristian Băcanu a explicat că totul a fost scos din context, însă a recunoscut că a fost „o declarație neinspirată”. Cu toate acestea, a ținut să sublinieze că nu retractează nimic. „Eram la ASE, la o conferință în care discutam despre posibile soluții pentru a eficientiza lupta împotriva corupției. Am ținut un speech de circa 14 minute și am enumerat mai multe măsuri care pot fi avute în vedere, la un moment sau altul. Trebuie să precizez că Guvernul și membrii Guvernului nu au discutat și nu au în vedere să adopte astfel de declarație.

În cadrul speech-ului meu am făcut vorbire despre anumiți cetățeni care au averi fabuloase și care n-au plătit impozite și taxe. La acei cetățeni mă refeream și era vorba despre o anumită categorie de persoane care prezintă un risc fiscal, dar repet, asta nu este o poziție oficială a Guvernului, eram la o dezbatere într-un cadru academic”, a explicat Cristian Băcanu, la Digi24

Articolul precedentDemisii din USR… pe Facebook: „Bună ziua,filiala Vălenii de Munte a USR Prahova este, începând de astăzi, autodizolvată”
Articolul următorAsociaţii ale consumatorilor cer premierului înlocuirea Mihaelei Ionescu de la conducerea interimară a ANPC