Nici bine nu au trecut emoțiile lui Dan Barna legate de susținerea colegilor săi după rezultatul obținut la alegerile prezidențiale, că în interiorul USR problemele se acutizează. 13 membri USR ai unei filiale din Prahova și-au anunțat public demisia din partid, pe Facebook. Automat, aceasta a dus la autodizolvarea filialei Vălenii de Munte. De acum foști useriști, cei 13 nu îi reproșează direct ceva lui Dan Barna, ci reclamă nereguli locale, legate de „excluderile arbitrare, regulamente interne profund nestatutare, accesul în funcții pe baza „autobuzului” de vot, mentalitatea de clan, lipsa dialogului, bullyngul tolerat în favoarea unei tabere, dublarea funcțiilor din biroul județean și cel local, monopolul asupra deciziilor de repartizare a reprezentanților în secțiile de votare”.

Bună ziua,
Subsemnații Zimbroianu Catalina, Bacanu Gabriel, Zimbroianu Adrian, Iordache Nicolae, Bacanu Mariana, Zimbroianu Veronica, Hangiu Gabriela, Vlad Alexandru, Paraschivoiu Carmen, Dimian Madalina, Popescu Georgian, Rizea Cristinel, Rizea llona, membrii ai filialei USR Prahova Vălenii de Munte, vă anunțăm, prin prezenta, că demisionăm din Partidul USR.

Am participat alaturi de colegii din USR la campaniile de strângere de semnături „Fără Penali” și „Oameni noi în politică”, am fost activi în campaniile pentru europarlamentare în Valenii de Munte la care Alianța USR PLUS a obținut un scor de aproximativ 20% , și în campania pentru președenție pentru dl Dan Barna.

De-a lungul timpului, am constatat că partidul s-a îndepărtat de la valorile care ne-au făcut să ne înscriem, în special prin reprezentanții conducerii județene a filialei USR Prahova, care promovează opacitatea decizională, lipsa de transparență și de reprezentativitate la nivelul filialei județene. Excluderile arbitrare, crearea unor regulamente interne de comunicare, profund nestatutare, care afectează libera exprimare garantată prin Constituție, accesul în funcții pe baza „autobuzului” de vot, nu a meritocrației, mentalitatea de clan, lipsa dialogului, în spiritul înțelegerii și rezolvării diferendelor și încurajarea depunerii de sesizări, bullyngul tolerat în favoarea unei tabere, dublarea funcțiilor din biroul județean și cel local, în contextul în care filiala județeană numără peste 200 de colegi, monopolul asupra deciziilor de repartizare a reprezentanților în secțiile de votare, fără a ține cont de realitățile locale, toate acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care am luat această decizie.

Având în vedere că, prin demisiile noastre, numărul statutar de membri pentru existența unei filiale nu se mai întrunește, puteți considera că filiala Vălenii de Munte a USR Prahova este, începând de astăzi, autodizolvată.
28.11.201
”, este postarea de pe pagina filialei USR.

Articolul precedentPrim ministrul i-a eliberat oficial din funcții pe subprefecții și prefecții care și-au înaintat demisiile. Alba, Arad, Hunedoara, Sălaj și Suceava nu mai au prefecți/ subprefecți PSD
Articolul următorFifor comentează ideea declarațiilor de avere impuse tuturor, avansată de Cristian Băcanu: „Măcar de-ar începe cu veniturile șomerului Orban, meditațiile lui Iohannis sau taxele neplătite pe locuință de ministrul Grindă”