Gabriela Firea

Acuzând că Ludovic Orban nu ar fi vrut să o creadă pe cuvânt, Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei a declarat că nu are nimic împotriva unui audit la Primăria Generală a Capitalei, întrucât este convinsă că situația este deja una cunoscută. Reamintim că premierul Orban i-a cerut actualului primar, Nicușor Dan, să facă un audit la PMB.

Gabriela Firea: „Ministerul de Finanţe de 2 ani de zile ne-a micşorat această cotă şi nu au putut fi achitate toate facturile”

„Situaţia financiară este dificilă la Primăria Capitalei şi nu este o noutate. Înseamnă că, din păcate, domnul Orban nu a vrut să mă creadă pe cuvânt. I-am trimis, şi mai am copiile, foarte multe adrese oficiale şi i-am solicitat şi audienţă oficială în care i-am explicat că, din cauza faptului că Primăria Capitalei nu mai are dreptul prin lege să încaseze taxe şi impozite locale şi singura sumă pe care o primeşte lunar este cea din cota de impozitul pe venit aferentă lunii respective şi pentru că Ministerul de Finanţe de 2 ani de zile ne-a micşorat această cotă şi nu au putut fi achitate toate facturile, am rămas cu multe datorii, am solicitat sprijin măcar în sensul aprobării unui împrumut din trezorerie pentru a avea dobânda mai mică sau de pe piaţa bancară privată, lucru care nu s-a acordat”, a declarat Gabriela Firea, joi la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD, conform news.ro.

De asemenea, Firea a mai spus că nu ar fi ținut ascunsă situația financiară grea cu care se confrunta Primăria Generală a Capitalei, în perioada mandatului acesteia și că nu are nimic împotriva unui audit.

„Eu nu am ţinut ascuns acest lucru, şi anume situaţia dificilă din punct de vedere financiar a Primăriei Capitalei. Am spus, de asemenea, că avem conturile blocate din cauza unei situaţii create acum 16 ani, când primar era altcineva, şi nu mi se poate imputa mie acea decizie. Aşa cum spuneam şi acum, contul este blocat şi l-am avut blocat şi în perioada de campanie de către avocaţii domnului Costică Constanda. Prin urmare, ca să facem o comparaţie, domniile lor ţin la secret bugetul pe anul viitor, dar eu nu am ţinut la secret situaţia reală financiară a Primăriei Capitalei. Prin urmare, auditul este foarte bine să fie făcut. Noi am avut anual mai multe controale, audituri din partea Curţii de Conturi, din partea inspecţiei fiscale a Ministerului de Finanţe, nu am dus lipsă de control. Dacă se doresc în plus, este foarte bine. Vor afla că ceea ce am spus eu în toţi aceşti ani este adevărat. Altceva nu vor descoperi”, a conchis Firea.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentUSR PLUS vrea la guvernare și a întocmit un program cu promisiuni pentru a convinge electoratul
Articolul următorGrindeanu atacă PNL: „PSD are o abordare diferită”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.