Foto: Facebook

Într-o conferință susținută în cursul acesi seri la sediul PSD, Sorin Grindeanu s-a declarat profund dezamăgit de felul în care gestionează liberalii problemele generate de pandemia de Coronavirus. Nimic nou sub soare, s-ar putea spune. Declarații pe care social democrații le repetă, reformulate, cu fiecare ocazie. Printre acestea și cea, potrivit căreia, din pricina sistemului online de învățământ, mulți dintre copiii sărmani ar fi fost lăsați fără oportunitatea de a învăța.

Sorin Grindeanu: „Accesul la educaţie e singura şansă ca ţara noastră să se dezvolte”

„Pandemia a dezvăluit eşecul guvernării Orban, în toate aspectele vieţii noastre, însă educaţia a fost cea mai lovită. Lipsa acţiunilor a paralizat întregul sistem şcolar. A lăsat ce mai săraci copii în afara sistemului online. Au greşit enorm, iar costurile le va plăti întreaga societate. PSD are o abordare diferită. Accesul la educaţie e singura şansă ca ţara noastră să se dezvolte. Educaţia îi poate oferi oricărui copil şansa de a concura şi de a câştiga, într-o societate bazată pe egalitatea de şanse”, a afirmat Sorin Grindeanu într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul PSD.

Firește, Sorin Grindeanu nu a scăpat ocazia de a vorbi și despre măsurile de guvernare „marca” PSD, cele pregătite de social democrați, pentru eventualitatea în care vor ajunge din nou la guvernare.

„Introducerea orelor de educaţie sanitară, educaţie financiară, educaţia privind drepturile şi valorile muncii sunt absolut necesare. Dezvoltarea şi adaptarea la cerinţele actuale existente pe piaţa muncii a învăţământului dual, realizarea unor partneriate între unităţile de învăţământ şi antreprenori. Nu putem să nu vedem ironia din deciziile actualei guvernări. Aceleaşi săli de clasă care sunt goale astăzi din cauza eşecului Guvernului sunt aceleaşi săli de clasă pe care acelaşi Guvern insistă că sunt sigure pentru alegeri. Singura preocupare a găştii care conduce astăzi e organizarea alegerilor în 6 decembrie”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentFirea reacționează, după ce Orban i-a cerut lui Nicușor Dan să facă un audit la PMB
Articolul următorBănicioiu e oficial suspect, urmărit penal pentru fapte de corupție, după ce și-a pierdut imunitatea parlamentară
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.