Voiculescu, despre Cîmpeanu: „Se miră că am ajuns la 6 la mie şi vrea să schimbe regulile adoptate în urmă cu doar câteva săptămâni”

Potrivit unui comunicat recent al Ministerului Educației, școlile vor rămâne deschise

Foto: Aktual 24

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, condamnă decizia autorităților de a păstra școlile deschise, în ciuda faptului că incidența a sărit, cel puțin în Capitală, de 6 la mia de locuitori (mai exact 6,33). În urmă cu foarte puțin timp, Ministerul Educației a declarat că școlile vor rămâne, într-adevăr, deschise și peste pragul de 6 la mia de locuitori.

Vlad Voiculescu exclamă: „Casa arde! Când casa arde, protejezi viaţa oamenilor conform planului de evacuare şi încerci să stingi focul”

Vlad Voiculescu găsește inoportună decizia de a schimba regulile jocului, pe ultima sută de metri: „te apuci să schimbi planul de evacuare, NU te arăţi surprins că focul e la uşă şi cu siguranţă nu te întrebi ce e mai convenabil electoral pentru tine, şeful sau partidul tău”, a mai scris Voiculescu, pe Facebook.

Mai mult, acesta se declară stupefiat de declarațiile ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu: „Se miră că am ajuns la 6 la mie şi vrea să schimbe regulile adoptate în urmă cu doar câteva săptămâni”, a mai punctat acesta.

Citește și: Se strânge lațul: numai 5 locuri libere la ATI

Ministerul Educației a declarat, în urmă cu foarte puțin timp următoarele:

„Referitor la scenariile de functionare a școlilor, astăzi, 29.09.2021, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat in unanimitate (exclusiv membri cu drept de vot, avand competente medicale/epidemiologice):

1. Decuplarea scenariilor de funcționare a școlilor de rata de infectare din localitate și adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasa/școală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităților competente, in vederea respectării stricte a regulilor de protecție sanitară în școli.

2. Adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării in scoli, prin formularea unei solicitări către Agenția Națională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe baza de salivă, cu rol de screening.
După această prima etapa urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern si abilitarea miniștrilor educatiei si sanatatii in vederea modificării ordinului comun in concordanța cu hotărârile adoptate.
Tot acest proces se va finaliza pana vineri, 1 oct., in vederea stabilirii modului de funcționare al școlilor începând cu ziua de luni, 4 oct. 2021”, se arată în comunicat, potrivit Hotnews.ro.

Articolul precedentIulian Bulai, în armură strălucitoare: ”Voi lupta pentru a menține școlile deschise”
Articolul următorCîțu crede că o eventuală demisie a lui ar fi „un gest iresponsabil”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.