Cîțu crede că o eventuală demisie a lui ar fi „un gest iresponsabil”

„Eu niciodată nu îi voi lăsa pe români fără guvern”, a insistat Florin Cîțu. Cu alte cuvinte, „dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau”

Florin Cîțu / Foto: Iulia KELT

Pus în fața unei decizii grele dar nu imposibile, premierul Cîțu a spus clar și răspicat că nu are nici cea mai mică intenție de a demisiona, cu toate că aproape toată clasa politică îi cere asta. Și nu numai aproape toată clasa politică îi cere demisia, însă și din ce în ce mai mulți reprezentanți ai opiniei publice, mulți dintre aceștia asemănându-l pe Cîțu cu fostul lider PSD, Liviu Dragnea.

Ar rezolva demisia lui Florin Cîțu actuala criză politică?

„Nu! Ar fi un gest iresponsabil. Nu ar stinge niciun conflict, ar însemna să lăsăm România fără Guvern, ar însemna ca PNL să își dea propriul guvern jos, ceea ce nu o să facem niciodată. Eu niciodată nu îi voi lăsa pe români fără guvern”, a răspuns premierul Florin Cîțu.

Cu această replică, premierul a dat de înțeles că nu va pleca de bună voie de la Palatul Victoria. Desigur, pe acesta îl vizează o moțiune de cenzură care a trecut de toate barierele posibile. Moțiunea aparține celor de la PSD și va fi citită mâine, urmând ca marțea viitoare să fie supusă la vot. Conform informațiilor, premierul are toate „șansele” să fie demis marțea viitoare, cu toate există scenarii de repunere a acestuia în funcție.

Citește și: Voiculescu, despre Cîmpeanu: „Se miră că am ajuns la 6 la mie şi vrea să schimbe regulile adoptate în urmă cu doar câteva săptămâni”

„Vorbim de strategie acum și vă dați seama că strategiile nu le vom divulga înainte. Ne vom uita la toate opțiunile noastre”, a mai spus premierul, după ce jurnalista a reformulat întrebarea, încercând să afle un răspuns concret.

Articolul precedentVoiculescu, despre Cîmpeanu: „Se miră că am ajuns la 6 la mie şi vrea să schimbe regulile adoptate în urmă cu doar câteva săptămâni”
Articolul următorEXCLUSIV. O echipă de handbal din Liga Zimbrilor, „scoasă” la licitație de ANAF. Administrația locală nu știe unde sunt banii
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.