Adrian Florin Secureanu, fost manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din București, a fost acuzat oficial într-un alt dosar de corupție, procurorii finalizând zilele acestea un nou rechizitoriu, în care este acuzat de cinci infracțiuni de abuz în serviciu, din care două săvârșite în formă continuată. Secureanu are un dosar pe rol în acest moment, în care este judecat pentru luare de mită și delapidare, iar la acea dată, mai 2017, nu a recunoscut acuzațiile DNA. În noul dosar, alături de Secureanu a mai fost trimisă în judecată și o altă persoană, reprezentant al unor societăți comerciale, acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
„Inculpatul Secureanu Florin – Adrian și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară în sensul că, în calitate de manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din București și ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009-2016, efectuarea unor plăți în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unității sanitare către mai multe societăți comerciale, printre care și cele administrate de celălalt inculpat.
Concret, banii respectivi ar fi fost achitați atât în contextul unor operațiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate (privind achiziția unor produse și servicii destinate unității medicale) cât și pentru bunuri achiziționate la prețuri și de șase ori mai mare față de cele de achiziție.
Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” din București s-a constituit parte civilă cu suma de 648.193,27 lei. În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpatului Secureanu Florin – Adrian”, au detaliat procurorii.
Secureanu a deţinut funcţia de manager al spitalului Malaxa din Bucureşti în perioada 2007 – noiembrie 2016, fiind numit în funcţie de către Primăria Municipiului Bucureşti, autoritate publică în subordinea căreia se află spitalul. Pe 26 noiembrie 2016, Secureanu a fost demis, tot prin decizie a Primăriei Capitalei, iar câteva luni mai târziu, pe 15 mai 2017, era trimis în judecată de procurorii DNA pentru delapidare, 5 fapte din care una cu consecinţe deosebit de grave, şi luare de mită. Acesta este acuzat că, în perioada 2009-2016, „a pus în aplicare o schemă prin care sustrăgea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului”, prejudiciul fiind de aproape două milioane lei.