Liderul Pro România trece un pic în revistă rezultatele partidului la alegerile care tocmai s-au încheiat și, în ciuda faptului că în următorii patru ani formațiunea nu va avea niciun primar, Victor Ponta consideră că este un succes faptul că au fost obținute funcții de consilieri. În 23 de județe s-a întâmplat aceasta – potrivit lui Ponta, iar rezultatul de 7.6% este considerat bun, „primul test politic”. O fi bine, o fi rău, cert este că Ponta este decis să lupte pentru mai mult, așa că se pregătește de alegerile parlamentare.

În 27 Septembrie PRO România a participat pentru prima dată în Alegeri Locale/ multe satisfacții, multe dezamăgiri, rezultate de care suntem mândri dar și înfrângeri dureroase – multe lecții importante pentru Alegerile Parlamentare din Decembrie!

Vreau să le mulțumesc tuturor românilor care au votat ieri candidații PRO România – tuturor militanților, simpatizanților, reprezentanților noștri în secțiile de vot! Sunt convins că puteam să avem candidați mai buni și să obținem mai multe voturi/ sunt convins că am făcut greșeli importante – însă prezența în 23 de consilii județene (plus miile de consilieri locali PRO) că și votul politic de 7.6% reprezintă un punct de plecare relevant!

La București am comis o eroare evidentă prin candidatura într-o Alianță necunoscută votanților, cu o siglă și printr-un mesaj politic convențional într-o bătălie în care principalii contracandidați au radicalizat la extrem discursul/ lecția usturătoare este învațată: la Alegerile Parlamentare PRO România va avea doar candidați proprii și sigla PRO România – eu voi lupta în mod direct alături de Echipa PRO România din București și îmi voi asuma candidatura la Camera Deputaților pe lista de București!

La nivel național ii felicit pe colegii care au fost aleși primari, consilieri locali și pe consilieri PRO România din 23 de Consilii Județene/ în alte județe au lipsit câteva sute de voturi pentru a trece pragul politic de 5% – însă în toată țara eforturile noastre de organizare vor continua și, sunt convins, rezultatul de la Alegerile Parlamentare va arăta o creștere semnificativă a ponderii PRO România!

Însă cea mai importantă bătălie este întotdeauna bătălia următoare: Alegerile Parlamentare din Decembrie 2020!

În fața unei guvernări antipopulare a unei Alianțe PNL – USR – PMP – UDMR noi vom continua să apărăm oamenii, comunitățile și firmele românești (cum am făcut în 2010 – 2012)/ ne vom lupta cu toată puterea și curajul cu forțele politice care au luat deja și vor lua în continuare decizii politice împotriva românilor/ și vom încerca să construim un Front al Opoziției chiar înainte de 2024 (dacă și liderii PSD se vor decide să iasă din înțelegerile ascunse cu Puterea)!

Vom lupta pentru fiecare redută în apărarea drepturilor la sănătate, educație, muncă, pensie, justiție, mediu! Și nu vom ceda niciodată!

Suntem PRO România – și ținem doar cu România!”, promite Ponta.

Articolul precedentClotilde Armand amenință că va solicita Parchetului General să preia ancheta despre situația de la BES1
Articolul următorAdrian Năstase, avertisment: „PSD riscă, după parlamentare, să petreacă încă patru ani în opoziție”