Sursa: gov.ro

Liderul PNL Nicolae Ciucă a mărturisit că ar fi mai fericit cu o guvernare de dreapta, dat fiind că nu mai există încredere reciprocă în relația cu liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Însă, vorba aceea „zarurile au fost aruncate”, iar actuala coaliție de guvernare – unii ar spune împotriva firii – este rezultatul unei „trădări” a USR.

În condițiile în care fix de când Ciucă conduce PNL, formațiunea a intrat la guvernare cu PSD. Din vina USR, a punctat Ciucă, dat fiind că formațiunea „nu a făcut nimic altceva decât să depună o moţiune de cenzură împotriva propriului guvern”.

Și, în ciuda declarațiilor din trecut, acum liderii partidelor de guvernare nu mai sunt tocmai într-o relație fructuoasă. „Nu avem prietenie, suntem doi oameni care ne respectăm. Am avut încredere unul în altul”, declara, recent, Marcel Ciolacu, citat de B1 TV.

Replica lui Ciucă nu a întârziat, conform aceleiași surse:

Aici a fost corect – nu avem o relaţie de prietenie… Prietenia înseamnă să faci, în momentele dificile, pentru prietenul tău ce ai face pentru tine şi familia ta. Nu am ajuns la acest nivel.

Faptul că Ciolacu a ezitat e o chestiune pe care a jucat-o absolut politic pentru că el nu putea să se prezinte electoratului social-democrat ca fiind unul care are încredere în singurul contracandidat care cu adevărat poate să îl bată în turul doi (…)

Există o responsabilitate. Am construit această coaliţie din nevoia de stabilitate. Am fost obligaţi să facem coaliţie cu PSD pentru că propriul nostru partener de dreapta nu a făcut nimic altceva decât să depună o moţiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR. Mi-aş fi dorit să avem un guvern de dreapta”.

Articolul precedentȘase medici chirurgi și o asistentă din Timișoara, acuzați de luare de mită
Articolul următorPeste 300 de milioane de lei, bani de la Guvern pentru teatrele, operele și filarmonicile din țară