captură ecran

Vă reamintim că în cursul lunii trecute, activiștii USR, susținuți de liderii USR au transmis pe anumite conturi de socializare un mesaj care ulterior s-a dovedit a fi destul de controversat. „Fă-ți viză de flotant sau buletin de București și votează unde contează! (…) Ai posibilitatea să îți faci viză chiar și în ziua votului”, era mesajul transmis la momentul respectiv de către cei de la USR, astfel îndemnându-i pe alegători să-și facă buletin de București ori viză de flotant, cu scopul de a vota USR la localele din Capitală. Respectivele mesaje erau destinate, în mod deosebit, eventualilor votanți din Sectoarele 1 și 4, ambele filiale locale ale USR postând un astfel de mesaj. Întrebați despre acest lucru, cei din USR au declarat că totul ar fi perfect legal.

USR Sector 1 face campanie electorală neloială și total ilegală

Răspunsul Poliției Sectorului 1, cu privire la îndemnul filialei USR

„Vă informăm că petiția dumneavoastră referitoare la faptul că la data de 24.07.2020 Organizația Sectorului 1 a partidului Uniunea Salvați România (USR) a adresat, prin intermediul paginii sale de pe platforma de socializare Facebook un îndemn tuturor persoanelor care ”locuiesc sau muncesc în Sectorul 1” să încalce legea, respectiv să solicite ”viză de flotant” în Sectorul 1, pe motivul participării la vot în Sectorul 1 pentru îndepărtarea administrației PSD, a fost înregistrată la unitatea noastră.
Având în vedere faptul că prin ambele acte de sesizare sunt reclamate aspecte de natură penală, respectiv săvârșirea infracțiunii de instigare la fals în declarații, vă comunicăm că petiția a fost înregistrată în evidența dosarelor penale”, se arată în răspunsul oferit de Poliția Sectorului 1 la plângerile formulate de organizația PSD Sector 1.

Poliția Sectorului 1 a deschis un dosar de cercetare penală, la cererea PSD Sector 1.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentREVOLTĂTOR. Copii bolnavi, obligaţi să doarmă la cort în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Hunedoara
Articolul următorAfacerile cu iz penal ale viceprimarului Țigănuș, Sectorul 5: contracte de 10 milioane euro pentru un SRL de apartament