captură ecran

În România lui 2020, când lucrurile ar fi trebuit să se depărteze ușor de metehnele anilor ’90, USR Sector 1 pare să stea, în continuare, ancorat într-un trecut în care „datul la gioale” era literă de lege. Astfel, într-o postare pe pagina oficială a acestora,USR Sector 1, cei ce o promovează pentru primărie pe vestita Clotilde Armand, găsesc de cuviință să-i îndemne pe oameni să-și facă buletin sau viză de flotant pentru a putea vota în Sectorul 1. Miza? Detronarea actualului primar și principalul oponent al lui Armand, Dan Tudorache.

Cu mesaje ca „Vreți să ne ajutați să scăpăm de Tudorache?”, USR Sector 1 sare pârleazul și frizează bunul simț

“Vrei să ne ajuți să scăpăm de Administrația Tudorache și PSD la alegerile locale din septembrie? Fă-ți viză de flotant sau buletin de București, și votează unde contează. Aici în Sectorul 1, unde locuiești și îți pasă de școli și de străzi, de spațiul verde, de cum se cheltuie banul public. Procesul pentru obținerea vizei de flotant este destul de ușor! În plus, după modificările legislative recente, ai posibilitatea să îți faci viză chiar și în ziua votului.Da, este deschis la evidența populației în ziua votului! Pași de urmat pentru a-ți face viză de flotant in Sectorul 1”, scriu cei de la USR Sector 1, pe pagina lor de Facebook care poate fi accesată dând click aici.

Partea amuzantă este că, ulterior capturii de ecran din antetul articolului de față, cei de la USR Sector 1 și-au modificat postarea, însă cea veche încă poate fi vizionată dacă cititorul folosește de opțiunea „edit history”. Mesajul noii postări nu diferă cu mult față de primul, însă al doilea se prezintă un pic (foarte „pic) mai puțin… incisiv.

Nu știu alții cum sunt, însă oamenii de bun simț ai țării încă speră ca într-o bună zi politicienii României să înțeleagă că astfel de metode nu mai sunt „înghițite”. Acum un an-doi, USR se băteau cu pumnul în piept cum că or să schimbe viziuni, metode și metehne. Din păcate pentru noi, cei de rând, lucrul acesta nu s-a întâmplat. Aceeași Mărie, dar cu altă pălărie!

Domnule Barna, dumneavoastră știți ce face filiala dumneavoastră de la 1?

UPDATE!

Domnule Barna, nu trebuie să ne mai răspundeți la întrebare pentru că ne-am răspuns la ea singuri. Se pare că nu numai filiala USR S1 are astfel de obiceiuri, ci și cea din S6:

Ziarul de Investigații

Articolul precedentPodul Grant, între trecut și prezent
Articolul următorDan Barna e fericit că Ludovic Orban i-a răspuns la telefon
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.