Presedintele USR, Dan Barna, sustine o conferinta de presa, in Bucuresti, duminica, 21 iulie 2019. ALEXANDRA PANDREA/MEDIAFAX FOTO

Președintele Uniunii Salvați România asigură că dialogul cu Partidul Național Liberal – prin vocea premierului Ludovic Orban, este pe cale de a fi restabilit. Dan Barna și Ludovic Orban ar urma să se întâlnească la sfârșitul acestei săptămâni, detaliile fiind puse la punct telefonic, după ce premierul a răspuns la apelul liderului USR. Potrivit Știri pe Surse, cei doi ar urma să discute despre candidații unici la alegerile locale, Dan Barna declarând că „suntem relativ aproape de a găsi o soluție”.

Ar fi un lucru, credem noi, valoros și necesar pentru București și, din această perspectivă, zilele următoare sunt critice, aș spune, pentru găsirea acestei soluții. Așteptăm ca PNL să se decidă dacă își doresc să meargă pe această cale a unor candidaturi comune sau o altă posibilitate care poate să existe: fiecare dintre Alianța USR PLUS și PNL să își prezinte propriii candidați. Toate scenariile sunt pe masă în momentul acesta. A început strângerea de semnături, e foarte clar că nu mai putem stă într-o incertitudine care e păguboasă și, din punctul nostru de vedere, descurajantă pentru electoratul din București. Asta este și poziția pe care o vom avea în discuțiile de la finalul săptămânii. Evident, săptămâna viitoare vor fi luate niște decizii.

Condițiile pe care USR PLUS le-a pus pentru perspectiva de a putea pune în spatele lui Nicușor Dan șase oameni este că acești oameni să fie integri și competenți. Sunt cele două criterii fundamental obligatorii. Atât timp cât vom avea pe masă candidați cu probleme de integritate cunoscute, evident că nu vom putea susține astfel de candidați. Aici nu e niciun fel de discuție. În rest, orice se poate discuta, toate scenariile sunt pe masă, dar principiul integrității candidaților, principiul ca acești candidați să nu fie recuperați de la PSD, cum sunt din păcate mai multe situații din țară, este un principiu pe care nu îl putem negocia și care nu este pe masă ca alternativă”, a afirmat Dan Barna.

Articolul precedentUSR Sector 1 face campanie electorală neloială și total ilegală
Articolul următorVâlcov scapă basma curată! Achitat pentru acuzațiile de dare și luare de mită