demisia lui Mugur Isărescu

Cui nu-și mai amintește, o să le spunem că Darius Vâlcov este, printre altele, fostul consilier al Vioricăi Dăncilă, de pe vremea când aceasta era prim-ministru. De-atunci, însă și un pic înainte, Vâlcov a reușit performanța de a-și lega numele de diferite controverse care în unele cazuri s-au soldat chiar și dosare penale.

Astăzi aflăm că judecătorii Tribunalului Gorj i-au achitat pe toți cei patru inculpați din dosarul care îl vizează și pe Darius Vâlcov, cel din urmă beneficiind, la rându-i de achitare.

„Achită pe inculpatul C.E. pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Achită pe inculpatul D. M. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită în formă continuată. Achită pe inculpata C.-S. E.-M. pentru infracţiunea de dare de mită în formă continuată. Achită pe inculpatul V. D.-B. pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la dare de mită şi instigarea la luarea de mită. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei sentinţei penale”, se arată în decizia instanței Tribunalului Gorj, în cazul procesului ce îl implică și pe Darius Vâlcov.

Motivul inițial al acuzațiilor îl constituie faptul că Darius Vâlcov ar fi inițiat constituirea unui număr de trei societăți care ar fi conlucrat ca un tot unitar. După ce Darius Vâlcov ar fi devenit ministru de Finanțe, l-ar fi adus în aceeași barcă și pe Eduard Cincu, la vremea respectivă funcționar al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Olt, care ulterior ar fi verificat documentația întocmită de angajații uneia dintre cele trei firme. Scopul final ar fi fost neînregistrarea unor respingeri la OCPI.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentDan Barna e fericit că Ludovic Orban i-a răspuns la telefon
Articolul următorRafila nu vrea să candideze la Primăria Capitalei din partea lui Ponta
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.