Afacerile cu iz penal ale viceprimarului Țigănuș, Sectorul 5: contracte de 10 milioane euro pentru un SRL de apartament

Consiliul Concurenței a decis că atribuirea contractelor de pază în Sectorul 5 a fost făcută fără respectarea legii

Localele care bat la ușă nu prea par să-i deranjeze pe edilii din Sectorul 5. Chiar dacă nu vor mai câștiga încă un mandat, și-au aranjat afacerile pentru următorii ani. Și le-au aranjat bine de tot dacă ar fi să ne luăm după viceprimarul Țigănuș. Fost milițian de frunte și anchetat pentru favorizarea clanului Cămătarilor, Marian Țigănuș și-a pregătit bine terenul dacă peste aproximativ trei săptămâni nu va mai fi votat de alegători.

Actualul viceprimar „sifonează” bine de tot banul public prin interpușii săi de la serviciul de pază. Cu binecuvântarea primarului Florea Daniel, o firmă obscură de aparatament a câștigat peste noapte serviciul de pază în unități de învățământ și parcuri. 10 milioane de euro vor ajunge în buzunarele apropiaților lui Țigănuș în următorii doi ani.

Jaf de 7 milioane euro în sectorul 5: reabilitarea grădinițelor, afacerea de casă a primarului Florea Daniel

Firma din spatele casei

Interesant este faptul că, dintr-o piață plină de companii de pază și oferte care mai de care mai avantajoase, Primăria Sectorului 5 a ales un SRL de apartament, fără angajați și nicio recomandare. La nivel național funcționează peste 1.200 de firme de pază, dar autoritatea locală a sectorului 5 a preferat să angajeze o companie proaspăt înființată, care nu a prezentat nicio garanție . În 2018 a fost publicat în SEAP anunțul pentru licitație deschisă.

Marian Țigănuș – Foto danielflorea5.wordpress.com –

S-a decis contactarea în două loturi la sector 5 respectiv , lotul 1-școli și grădinițe cu un număr de 110 posturi, respectiv un personal care totalizează 462 de posturi și lotul 2-parcuri cu un număr de 81 posturi reprezentând 340 agenți de pază. Contractul cadru este prevăzut pe o perioadă mai lungă de timp, urmând ca în fiecare an să fie semnat un contract subsecvent. Conform caietului de sarcini, trei companii puteau accede pentru calificări. Numai că la primul lot au fost descalificați toți participanții, în afara de firma Nicomar Scut SRL iar la lotul 2 au fost desemnate câștigătoare Sc Nicomar Scut și Magic Star.

Magic Star a participat numai la lotul 2, singura firmă având experiența de 10 ani, cu cifra de afaceri și a îndeplinit astfel toate cerințeme minime. Firma Nicomar a fost înființată în 2017 și a avut  activitate zero în 2018. Conform datelor de la Registrul Comerțului, firma a fost înființată în octombrie de Cliseru Daniel Ionuț și Cliseru Mariana Ruxandra, cu un capital social de 200 de lei și avea ca obiect de activitate principal “activități de protecție și gardă”. Administrator, pe perioadă nedeterminată, era Virgil Stoclasă. Toate părțile sociale ale firmei au fost cedate, în mai 2018, Constanței Vasile de 63 de ani, din Călărași. În datele contabile publicate de Ministerul de Finanțe, firma nu a avut nicio cifră de afaceri, nici în 2017, nici în 2018, și a înregistrat pierderi de 3.402 lei, în primul an și de 37.626 de lei în cel de-al doilea. Cum a fost posibil ca aceasta firmă să câștige, răspunsul îl știe cu siguranță viceprimarul din Sectorul 5, Marian Țigănuș. Sediul firmei se află amplasat spate în spate cu casa lui Țigănuș Marian, pe strada Condor din Sectorul 5. Nicomar vine și de la numele vicelui și rudelor, Nicoleta și Marian.

Concurența: să se reia procedura!

În acest caz există chiar și o adresă a Consiliului Concurenței  care spune clar ca trebuie refăcută procedura cu reofertare a prețului între semnatarele acordului cadru privind contractul de pază. Numai că nimeni din primărie nu a dus la îndeplinire această decizie. Oare de ce? Nu este prima dată când primarul Sectorului 5, Florea Daniel intră în atenția presei că a atribuit contracte deși firma câștigătoare nu a îndeplinea cerințele din caietul de sarcini. În iulie anul trecut , aceeași primărie dădea un contract de 54 de milioane de euro unei firme apropiate primarului Sectorului 5 pentru amenajarea parcurilor și locurilor de joacă din sector. După ce informații legate de înțelegere au ajuns în presă, autoritățile publice au reziliat înțelegerea fără să precizeze motivul real. În acest caz, procedura de atribuire este în curs de finalizare.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentUSR, anchetați pentru instigarea la „traseism electoral”
Articolul următorRareș Bogdan, categoric: „Hai să încetăm cu traseismul măcar în ultimul ceas”