Jaf de 7 milioane euro în sectorul 5: reabilitarea grădinițelor, afacerea de casă a primarului Florea Daniel

Ultima perioadă de mandat a primarului Secotrului 5, pesedistul Florea Daniel, cunoscut ca omul lui Marian Vanghelie, a fost cap-coadă o serie de afaceri dubioase. Licitații cu dedicație, miliarde de lei căpușați din banii publici și nicio aplecare spre probleme cetățenilor care l-au votat.

Astăzi vă supunem atenției afacerea pesedistului cu reabilitarea grădinițelor. Primarul încă în exercițiu i-a făcut „cadou” contracte de aproape 7 milioane de euro milionarului Marius Tiberiu Alexe din Adunații Copăceni pentru reabilitări de grădinițe în sectorul 5, după cum urmează:

-10 decembrie 2019: Imobiliare Solution Group, firma abonață la banii primăriei și condusă de Alexe a semnat un contract de peste 1 milion de euro cu Primăria Sectorului 5 pentru reabilitarea și consolidarea grădiniței nr. 245. Contractul a fost atribuit prin selecție de oferte

-4 decembrie 2019: Primăria Sectorului 5 a atribuit Imobiliare Solution Group un contract de peste 320.000 de euro pentru reabilitarea și consolidarea unui corp de clădire de la grădinița nr. 24

-23 octombrie 2019: Imobiliare Solution Group a semnat un contract de aproape 900.000 de euro cu Primăria Sectorului 5 pentru extinderea grădiniței nr. 205. Contractul a fost atribuit prin selecție de oferte, însă a fost depusă doar oferta firmei câștigătoare.

Un alt contract de aproape 1,2 milioane de euro semnat de Primăria sectorului 5 cu Imobiliare Solution Group pentru construcția grădiniței nr. 45. A fost depusă, de asemenea, doar oferta firmei câștigătoare. De asemenea, un contract de peste 500.000 de euro atribuit firmei Imobiliare Solution Group pentru reparații și extinderea grădiniței 55 ”Floarea Soarelui”. A fost depusă doar oferta firmei Imobiliare Solution Group. A urmat un contract de peste 1 milion de euro și pentru reabilitarea școlii 135 din sectorul 5. Doar oferta firmei Imobiliare Solution Group a fost depusă.

-20 septembrie 2019: Imobiliare Solution Group semnează un contract de aproape 1,8 milioane de euro pentru ”înființare sală multifuncțională de sport, reabilitare termică și lucrări de reparații, amenajare curte și teren de sport-școala nr. 130 (Luceafărul)”. A fost depusă doar oferta firmei imobiliare. Firma Imobiliare Solution Group este deținută de Marius Tiberiu Alexe (52%) și Vicențiu Gilbert Cojocaru (48%) din comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu.

Cele cinci crize ale lui Traian Băsescu

Consiliul Concurenței intră pe fir

Acesta nu este singurul domeniu unde câștigă doar anumite firme din anturajul actualului primar. Concesionarea serviciul de pază în școli, contract contestat din simplul fapt că această sarcină cade în sarcina poliției locale, face obiectul unei verificări din partea Consiliului Concurenței. Surse din cadrul primăriei Sectorului 5 au precizat că în viitorul apropiat urmează și o vizită a Curții de Conturi, care va investiga modul în care se atribuie contractele. Deocamdată există doar o adresă a Consiliului Concurenței care a solictat primăriei să reia licitațiile pentru paza școlilor pe motiv de favorizarea unor firme.

Cei trei “muschetari” cu iz penal: Florea, Țigănuș și Vanghelie

Tot ce mișcă în sectorul 5 este strâns legat de trei personaje și acoliții lor. Actualul primar Florea Daniel, viceprimarul Marian Țigănuș și fostul edil “almanahe”, Marian Vanghelie. Contractele de peste 19 milioane de euro vizând  paza școlilor, parcurilor și locurilor de joacă din sectorul 5 au fost atribuite către 2 firme având conexiuni cu viceprimarul Marian Țigănuș.

De asemenea alte contracte de peste 56 de milioane de euro au fost atribuite unei firme având conexiuni cu fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie. La prima vedere totul pare legal. O singură firmă se prezintă la licitații și tot aceasta câștigă. Însă este greu de crezut că din toată România nu există companii interesate să contracteze serviciile unei primării de sector. Rămâne de văzut ce vor spune instituțiile abilitate ale statului despre “haiduciile” de la Sectorul 5.

Nu trebuie să ne gândim că primarul Florea Daniel este un om sărac și că de-aia mai vrea un mandat, NU! Mai vrea un mandat pentru că cel care îi va lua locul, va putea să vadă tot ce a făcut încă primarul Florea Daniel. Surse ne spun că încearcă să-și acopere urmele, dar, judecător fiind, știe că practic, acest lucru e imposibil. Deci este foarte posibil ca după data de 27 septembrie castelul de cleștar să înceapă să se crape.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentOrban inaugurează magistrala M5 într-o lună
Articolul următorConcurs de creație „Ambient Urban”