Fostul președinte, actual europarlamentar și aspirant la fotoliul de Primar General al Capitalei, Traian Băsescu a afirmat că România se confruntă, în acest moment, cu nu una, ci mai de grabă cinci crize, toate fiind, în opinia acestuia, rezultatul ieșirii din starea de urgență, la mijlocul lunii mai.

Băsescu: „Avem criza din sănătate, criza din agricultură, criza din educație, criza din economie și criza de guvernare”

„Acum avem un pachet de crize simultane: avem criza din sănătate, criza din agricultură, criza din educație, criza din economie și criza de guvernare. Toate astea vor însemna sărăcie accelerată, nu altceva”, a spus Traian Băsescu, invitat la România TV.

Într-o încercare de a-și sfătui înlocuitorul de la Cotroceni, Traian Băsescu afirmă că cea mai mare greșeală pe care a făcut-o președintele Klaus Iohannis a fost să ridice starea de urgență din România, într-un moment în care pericolul încă nu dispăruse, conform spuselor acestuia.

”Marea greșeală este la momentul în care președintele s-a derobat de responsabilitate și a ridicat starea de urgență. Starea de urgență trebuia sa fie menținută până când exista certitudinea că pandemia poate fi ținută sub control. (…) Sigur, fără abuzurile care s-au făcut în starea de urgență.

Lașitatea pe care președintele a arătat-o când a ridicat prea devreme starea de urgență este nepermisă. Acum nu are decât o soluție ca să împiedice un dezastru și mai mare, adică o țară fără guvern. Singura soluție este să cheme partidele și să-i liniștească”, a mai spus Traian Băsescu.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentViorica Dăncilă vrea moțiune de cenzură: „Guvernul Ludovic Orban trebuie demis de urgență!”
Articolul următorGuvernul cheamă judecătorii CCR în ajutor în privința moțiunii de cenzură depuse de PSD
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.