Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Ziua Imnului Naţional al României a fost instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998.

Legea prevede ca, în data de 29 iulie, să fie organizate multiple programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, în spiritul tradiţiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

Ministerul Apărării Naționale: ”Acum ori niciodată, de Ziua Imnului Național, să-l ascultăm, să-l intonăm și să-l cinstim, căci doar el ne mai poate contopi inimile și la bine, dar și la rău”

O țară. Un imn. Și suflete ce trăiesc la unison. Români de toate vârstele trăiesc emoția cântecului ce aduce cu sine încredere și speranță. E un cântec al trecutului, al prezentului și al viitorului unei națiuni, un imn transformat într-un simbol al uniunii românilor de pretutindeni. La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, au transmis reprezentanții MApN, pe contul de Facebook.

Imediat după Revoluţia din decembrie 1989, ”Deşteaptă-te române!” a fost ales imn naţional al României

Imnul a fost consacrat prin Constituţia din 1991, modificată şi completată prin Legea de revizuire nr. 429/2003.

Prin urmare, în forma actuală, Constituţia prevede, prin Articolul 12, imnul naţional ”Deşteaptă-te române!” să fie considerat simbol naţional, alături de drapelul tricolor, stema ţării şi sigiliul statului.

Articolul precedentUn elev din Botoșani, care a suferit un accident grav, va primi despăgubiri în sumă de 45.000 de lei din partea școlii 
Articolul următorDoi soți din America care au trăit 35 de ani sub nume false, acuzați că ar fi avut legături cu KGB
Jurnalist full-time / Pesimist part-time