Agenția Națională a Funcționarilor Publici a lansat o aplicație dezvoltată în regie proprie, cu ajutorul căreia ar trebui ca într-adevăr cei care participă la concursurile organizate de instituțiile publice să fie luați prin surprindere de subiecte. Pe scurt, din ce promite ANFP, nu vor mai exista concursuri aranjate la stat.

Aplicația la care se face referire și care a costat aproximativ 15.000 de lei se „ocupă” de extragerea aleatorie a subiectelor la concursuri, ceea ce ar însemna autopat stoparea practricii aranjamentelor pentru o funcție în administrație. Concret, potrivit explicațiilor oferite pe pagina USR PLUS – dat fiind că președintele ANFP este parte a formațiunii politice – aplicația va selecta, cu 30 de minute înaintea începerii probei scrise, subiectele care vor fi date la concurs.

Aceasta dacă instituțiile publice vor fi și de acord să o folosească, dat fiind că momentan aplicația este folosită doar de cine chiar își dorește așa ceva. Astăzi, Liviu Mălureanu a anunțat că a pregătit și o Hotărâre de Guvern, care trebuie aprobată de Executiv, pentru ca aplicația să fie folosită în mod obligatoriu în toate instituțiile publice.

Este un moment al adevărului și vom vedea câte instituții ale statului o vor folosi. Momentan, și-au arătat interesul Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, al Sănătății, dar și câteva prefecturi din țară”, a arătat președintele ANFP, Liviu Mălureanu.

De altfel, Mălureanu a promis încă din februarie, de la instalarea pe funcție, că își dorește profesionalizarea funcţiei publice, transparentizarea concursurilor și a modului de a lua decizii în administraţia publică. Mai rămâne ca și instituțiile publice să își dorească asta și să intre în horă benevol, pentru că în lipsa unor acte normative care să instituie obligații și sancțiuni, transparența și corectitudinea rămân doar un deziderat.

Articolul precedentPSD va ataca în justiție HG care limitează mitingurile
Articolul următor„Tunurile” îndreptate spre șeful CFR, dar și spre ministrul Drulă