Protest la Ministerul Transporturilor. George Simion s-a infiltrat și el printre protestatari

Protestatarii suflă din vuvuzele și scandează mesaje ca: „Nu vrem înghețarea salariilor!” sau „Trădătorii!”

George Simion
George Simion / Foto: Facebook

CFR-iștii organizează, în acest moment, un protest în fața Ministerului Transporturilor. Printre cerințele angajaților Căilor Ferate Române se numără aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru compania la care lucrează, însă și condiții mai bune de muncă.

La protest se strigă: „Vrem o cale ferată modernă”

Cei care participă, în acest moment, la protest, suflă din vuvuzele și scandează mesaje ca: „Nu vrem înghețarea salariilor!”, „Trădătorii!” sau „Vrem material rulant nou, locomotive, vagoane, rame electrice, automotoare”. Oamenii au adus cu ei inclusiv pancarte pe care se află scrise aceste mesaje.

Protestul este organizat de Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, împreună cu sindicatele afiliate.

George Simion profită de ocazie și se alătură protestatarilor

Așa cum era de așteptat, liderul Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, George Simion, nu a putut sta departe, așadar s-a alăturat sindicaliștilor care protestează, în acest moment, în fața Ministerului Transporturilor. De altfel, nu este prima oară când liderul politic se alătură protestelor împotriva actualului Executiv, partidul său făcând parte din opoziție, alături de PSD.

„Protestăm până când România va respecta strategia europeană şi în domeniul feroviar. Protestăm pentru că la jumătatea anului 2021, ce este declarat de Uniunea Europeană ca fiind anul Căilor Ferate Europene, în România nu există aprobat prin Hotărâre de Guvern Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al SNTCF ‘CFR Călători’ SA pe anul 2021. Protestăm pentru că SNTCF ‘CFR Călători’ SA nu face solicitare la CENAFER pentru a începe şcoli/cursuri de mecanici locomotivă pentru asigurarea schimbului de generaţii. Protestăm contra subfinanţării infrastructurii feroviare care micşorează viteza trenurilor de călători. Protestăm contra subcompensării operatorilor de transport feroviar de călători din România, deoarece aceasta menţine în circulaţie trenurile vechi, cu saună vara şi cu răcoare iarna”, a anunţat sindicatul.

Citește și: Ciolacu compară moțiunea cu meciul Franța-Elveția: „Ca și Elveției, nimeni nu ne dă șanse azi”

Articolul precedentCiolacu compară moțiunea cu meciul Franța-Elveția: „Ca și Elveției, nimeni nu ne dă șanse azi”
Articolul următorDemisie în filiala condusă de Ilie Bolojan. Vicepreședintele PNL Bihor pleacă după 23 de ani de activitate politică
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.