Sursa Foto: Facebook

Vicepreședintele PNL Bihor și prim-vicepreședinte al PNL Oradea, Sebastian Lascu, și-a anunțată astăzi demisia din partid, pe fondul unor nemulțumiri care se pare că durează de ceva timp.

De profesie medic stomatolog, Lascu a fost consilier județean până pe 20 mai 2020, când și-a dat demisia, ca urmare a faptului că președintele Consiliului Județean Bihor, Pasztor Sandor, refuzase să facă un pas în spate și să renunțe la funcție după ce fusese prins la pescuit în plină stare de urgență.

Dacă atunci Sebastian Lascu își anunțase demisia imediat după ședința CJ, acum acesta a scris pe Facebook, scurt și cuprinzător, însă detalii a dat pentru presa locală, cu referire la câteva momente cheie din interiorul filialei.

Azi, după 23 de ani de activitate în PNL și după ce am încheiat mandatul de 4 ani în care am fost Vicepreședinte PNL Bihor și Prim-Vicepreședinte PNL Oradea, mi-am depus demisia din PNL !
Mâine am să detaliez pe scurt decizia demisiei”, a anunțat acesta.

Potrivit Ebihoreanul, Lascu a vorbit pe larg de mulţumiri, satisfacţii, dar și despre nemulţumiri. Și, din ce se arată în declarația sa, demisia a fost doar amânată până la acest moment. „Consider că nu am reușit să punem meritocraţia pe primul loc în PNL, ci am pus norocul… Şi de aceea unii ajung senatori în ziua în care s-au înscris în PNL, nu în urma unei activităţi graduale bazate pe muncă, idei şi proiecte…, ci ajung senatori că au noroc!

Momentul retragerii mele trebuia să fie momentul când a fost preferat în cursa internă pentru senat, pentru un loc semieligibil la acel moment, o persoană nou înscrisă în PNL faţă de o persoană cu o vechime şi activitate incontestabilă…, dar eu, fiind membru PNL de 23 de ani şi Vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, nu puteam să fac acest lucru pentru a nu afecta imaginea PNL chiar atunci, la momentul alegerilor parlamentare. Am decis să îmi duc până la final mandatul de Vicepreşedinte PNL Bihor şi Prim-Vicepreşedinte PNL Oradea.

Norocul poate fi util în dragoste, dar nu e sănătos în politică, unde se cere evoluţie si afirmare treaptă cu treaptă, cu implicare şi iniţiativă.

Presupunând că demisia mea va ridica curiozităţi, vreau să precizez că sunt mai multe chestiuni cumulate. Probleme şi provocări apar mereu, perfecţiunea nu există, iar ideile şi proiectele trebuie dezbătute, mai ales dacă sunt din banii noştri, ai contribuabililor. Este adevărat că noi, liberalii, am reușit să susţinem în poziţii importante persoane care au reuşit, la rândul lor, să întrerupă furtul, delăsarea, risipa banului public şi să susţină proiecte mari de dezvoltare, un lucru foarte bun pentru competiţiile politice viitoare datorită faptului că prin această muncă am ridicat nivelul politicii de la vorbe la fapte”, a explicat Lascu pentru sursa citată.

Articolul precedentProtest la Ministerul Transporturilor. George Simion s-a infiltrat și el printre protestatari
Articolul următorUn tir a luat foc pe A1, în județul Hunedoara!