Este o situație deloc plăcută, pentru Inspectoratul Școlar al Județului Sălaj, iar noi punem întâmplarea și pe seama vorbei din popor ”Încurcate sunt căile Domnului”. Vorbă din popor este impropriu spus, pentru că, în realitate, este fraza spusă de Sfântul Apostol Pavel, a cărui zi o sărbătorim astăzi, și a lui, și a Sfântului Petru!

La proba scrisă de Limba și Literatura română, de la Liceul Teoretic Ion Agârbiceanu, 14 elevi de la profilul real au primit subiectele pentru candidații de la profilul uman. Comisia din Centrul de Examen a sesizat Comisia Județeană de Bacalaureat, care, la rândul său, a sesizat Ministerul Educației și Cercetării, explicând greșeala făcută.

Elevii în cauză n-au mai vrut să repete proba, cu alte teste de la profilul lor umanistic, mai ales că subiectele erau foarte asemănătoare, ambele variante având la bază un text de George Călinescu. Ei chiar au dat declarații că vor să li se ia în calcul lucrările primate. Ministerul Educației și cercetării a dat o aprobare scrisă în acest sens, respectându-se, astfel, dorințele școlarilor de la Jibou.

P.S. În Județul Argeș există cinci școli în care elevii au reuși contraperformanța de nu a avea niciun absolvent cu notă de trecere. Iată și care sunt cele cinci școli: Școala Gimnazială ”Gabriel Marinescu” din Tigveni, Școala Gimnazială Bădeni, Școala Gimnazială Nămăești, Școala Gimnazială Nr.1 din Poienarii de Muscel și Școala Gimnazială Nr.1 din Uda. Și tot în Argeș, găsim 42 de elevi care au luat nota 10, la Evaluarea Naţională, fapt care propulsează județul pe locul III, pe țară!

Ziarul de Investigații

Articolul precedentOrsolia Ferencz: ”Marijuana medicală nu există, și veninul de șarpe ajută la unele boli, dar nu aruncăm șarpele pe om”!
Articolul următorTăriceanu a găsit măsurile care ar trebui luate pentru ca românii să învețe să se păzească de coronavirus