Un nou sondaj, de această dată CURS, indică faptul că PSD ar fi alegerea a celor mai mulți dintre românii cu drept de vot.

Dacă în luna martie un Sondaj INSCOP arăta că, dacă mâine ar fi alegeri parlamentare, 31,7% dintre respondenți ar vota cu PSD la parlamentare, 22,3% cu PNL, 18,2% cu AUR, acum din sondajul CURS realizat cu câteva zile în urmă reiese că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar obține 31%, în timp ce PNL ar obține 20%.

Potrivit informațiilor făcute publice de cei care au realizat sondajul, tipul eșantionului a fost probabilist, multistadial, stratificat, marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion fiind de +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor a fost față-în-față, la domiciliul respondenților, perioada de realizare fiind 19 – 27 mai, respondenți fiind românii cu drept de vot, adică cei în vârstă de 18 ani și peste.

O altă întrebare legată de partidele în care cea mai mare pondere a românilor au încredere a avut legătură cu rotativa, care ar trebui, conform protocolului, să aibă loc mâine. Cei mai mulți dintre respondenți – 46%, și-au exprimat opinia că probabil rotativa va avea loc. Alți 17% au răspuns „cu siguranță, da”, ca și alții care au preferat să bifeze la „nu știu, nu răspund”. 13% au opinat „probabil nu” și doar 7% au răspuns „cu siguranță nu”.

Revenind la procentul de încredere, pe locul 3 în intenția de vot se clasează AUR cu 17%, în vreme ce USR ar obține 11%, iar pragul electoral ar mai fi depășit de PMP și UDMR, ambele cu 5%. Mai multe detalii, aici.

Articolul precedentMai multe lucrări de reabilitare vor duce la sistarea apei în municipiul Medgidia
Articolul următorUdrea, alături de profesori: „România preferă să țină zeci de mii de oameni în pușcării fără să facă nimic”