Sursa: Inscop

INSCOP Research a dat publicității cel mai recent sondaj legat de intenția românilor la vot, sondaj din care reiese că principalele trei partide favorite în prespectiva alegerilor parlamentare sunt PSD, PNL și AUR.

Sondajul a fost realizat în perioada 5 -19 februarie 2023, la comanda PNL, datele fiind culese prin metoda CATI (interviuri telefonice) și care ar avea o marjă de eroare de ± 1.79%, la un grad de încredere de 95%.

Pe lângă răspunsul la întrebarea legată de intenția la vot, cei chestionați telefonic și-au exprimat opinia și referitor la o eventuală alianță PSD-PNL și după alegerile din 2024. Cert este că, în urma sondajului, reiese că, dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminica viitoare, 46,7% dintre români ar merge cu certitudine la vot.

31,7% dintre cei care au exprimat o opțiune de vot si au acordat nota 10 la întrebarea privind intenția de a se prezenta la urne ar vota cu PSD, 22,3% ar vota cu PNL, 18,2% cu AUR, 11,2% cu USR, 4,6% cu UDMR, 2,9% cu PMP, 2,4% cu Pro Romania, 1,5% cu Partidul SOS Romania, 1,4% cu Partidul Verde și 3,9% cu alte partide.

Întrebați ce părere ar avea despre realizarea unei alianțe între PNL și PSD la alegerile din 2024, aproximativ 50% dintre votanții formațiunii liberale au răspuns că ar avea o părere destul de bună (43,7%) sau foarte bună (7,1%) despre o astfel de înțelegere. De cealaltă parte, aproape 60% dintre votanții PSD au spus că ar avea o părere destul de bună (45,2%) sau foarte bună (12,9%) despre o alianță între cele două mari partide la alegerile din 2024.

Chestionați cu privire la posibilitatea comasării alegerilor locale și parlamentare în 2024, majoritatea respondenților (58,8%), indiferent de opțiunea de vot, s-au declarat în favoarea acestei soluții. Astfel, 62% dintre votanții AUR, 58,5% dintre votanții PNL, 57,1% dintre cei ai PSD și 54,8% dintre cei ai USR sunt de acord ca alegerile locale și parlamentare să fie organizate în același timp”, se detaliază în sondaj.

Articolul precedentDirectorul Romarm, demis din funcția de conducere după acuzațiile aduse de DNA
Articolul următorComentator sportiv concediat de TVR după ce ar fi agresat o colegă