Sursa: Facebook

TVR anunță că a dispus concedierea comentatorului sportiv Marian Olaianos din motive disciplinare grave, cu explicația că „decizia are ca temei raportul comisiei de cercetare disciplinară constituită pentru a analiza incidentul sesizat de Nadine Vlădescu”.

Incidentul la care se face referire ar fi avut loc în octombrie anul trecut, în comunicatul TVR explicându-se că rezultatul anchetei a depins de mai mulți factori, inclusiv de faptul că Marian Olaianos s-a aflat în concediu.

Nadine Vlădescu este jurnalistă TVR la secția Cultural. Potrivit unor declarații ale acesteia, consemnate de GSP.ro, Vlădescu a depus 3 plângeri penale împotriva lui Olaianos, pentru loviri și alte violențe, violarea vieții private și șantaj.

La rândul lui, Olaianos a reclamat că a fost hărțuit sexual. Totodată, aceeași sursă scria că Olaianos neagă agresiunea și a anunțat că își va „căuta dreptatea în instanță” în cazul în care îi va fi desfăcut contractul de muncă.

Din ce comunică TVR, Marian Olaianos a primit ieri decizia de sancționare cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

Decizia a fost emisă ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violență fizică și verbală a unui angajat al TVR – jurnalistul Marian Olaianos – asupra sa, însoțită de certificat medico-legal și de alte documente medicale.

Cercetarea disciplinară a fost demarată în urma sesizării primite de angajator de la Nadine Vlădescu şi în baza dispoziţiei Președintelui-Director General al SRTv, Dan Cristian Turturică.

Raportul comisiei de cercetare disciplinară a fost înaintat Preşedintelui –Director General, în data de 1 februarie 2023, cu propunerea de sancționare a lui Marian Olaianos prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Având în vedere faptul că, în perioada 19 decembrie 2022 – 8 martie 2023, Marian Olaianos s-a aflat în concediu de odihnă și medical, jurnalistul a primit decizia astăzi, 9 martie, când a revenit la serviciu.

Temeiul legal care a stat la baza emiterii deciziei constă în analiza unor documente medicale (certificatul medico-legal emis de IML), alte examinări medicale efectuate după actele de violență suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video care surprind cu claritate actele de violență, audieri ale martorilor, precum și alte înscrisuri relevante care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos.

Totodată, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în fața comisiei următoarele: „aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoțională, în încercarea de a mă apăra am împins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului”.”, precizează TVR.

Articolul precedentSondaj INSCOP: 31,7% dintre respondenți ar vota cu PSD la parlamentare, 22,3% cu PNL, 18,2% cu AUR
Articolul următorFratele lui Orban, numit de Ciucă membru în Consiliul de administrație al Institutului European din România