Procurorii DNA au făcut vineri dimineaţă percheziţii în Bucureşti, Giurgiu şi Ilfov, la Consiliul Local Giurgiu, la firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de corupţie şi infracţiuni de serviciu. Acestea ar fi fost comise în perioada 2010-2012, când la conducerea Primăriei Giurgiu era Lucian Iliescu, în prezent senator PNL.
Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că se fac cercetări „într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de serviciu, comise în perioada 2010-2012”.
În acest caz, procurorii fac 12 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Giurgiu şi Ilfov, din care una este sediul unei instituţii publice, restul fiind sediile unor firme şi domiciliile unor persoane, a precizat DNA. Surse judiciare citate de Mediafax au declarat că instituţia publică unde au loc percheziţii este Consiliul Local Giurgiu.
Ancheta vizează modul în care a fost achiziţionată Piaţa centrală din Giurgiu, în perioada în care la conducerea Primăriei era Lucian Iliescu, în prezent senator PNL. Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.
Lucian Iliescu a fost primar al municipiului Giurgiu din 1996 până în 2012, când a obţinut un mandat de senator. În perioada august – decembrie 2012, Lucian Iliescu a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor.
Lucian Iliescu este vicepreşedinte al PNL, preşedinte al filialei teritoriale PNL Giurgiu şi prim-vicepreşedintele Ligii aleşilor locali PNL.

Articolul precedentCNADNR a câştigat procesul la Curtea de Apel.
Articolul următorCum ne furăm singuri căciula