Telenovela Dan Şova continuă. Colegii senatori l-au scăpat marţi, pentru a doua oară, de ameninţarea puşcăriei, respingând cererea DNA de reţinere şi arestare preventivă a fostului ministru al Transporturilor, apropiat al premierului Victor Ponta.
Cererea ministrului Justiției privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului social-democrat Dan Șova a fost respinsă marți de Senat. Camera superioară a Parlamentului a reluat votul în urma deciziei CCR care a declarat neconstituțională hotărârea Senatului privind votul exprimat în 25 martie pe acest caz.
Senatorii s-au pronunțat prin vot secret cu bile, în favoarea cererii fiind exprimate 66 de voturi, iar 72 de senatori au votat împotriva încuviințării cererii ministrului Justiției. Două voturi au fost anulate.
„Senatul nu încuviințează reținerea și arestarea preventivă a senatorului Șova Dan Coman în dosarul nr. 122/P/2012 al Parchetului de pe lângă ÎCCJ-DNA și în consecință respinge cererea ministrului Justiției”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat de Senat în urma votului exprimat.
PNL a anunţat imediat după vot, că nu va lăsa lucrurile aşa şi că va ataca şi această decizie la Curtea Constituţională.

Articolul precedentCum ne furăm singuri căciula
Articolul următorOțelul, evacuat de ArcelorMittal de pe Stadionul Oțelul.