Litoralul românesc şi portul Constanţa sunt pe cale să devină un magnet pentru investiţiile americane. Un prim pas în acest sens a fost făcut în cursul lunii mai, atunci când liderii Ligii Navale a Statelor Unite ale Americii au vizitat Centrul de Excelenţă Motorola pe care compania RAJA l-a amenajat la Murfatlar.
Oaspeţii au fost interesaţi de ultramodernul sistem de diagnosticare, control şi achiziţii de date (SCADA) implementat de compania de apă cu sprijinul Guvernului SUA, dar şi de oportunităţile de afaceri existente pe litoral. „Avem nevoie de experienţa şi resursele RAJA în misiunea noastră”, a precizat James Offutt, preşedintele Navy League.
Acesta a apreciat investiţia de la Murfatlar a companiei constănţene de apă. „Sunt specializat în tehnologia informaţiilor. Sunt convins de utilitatea tehnologiilor şi abilitatea acestora de a face viaţa mai uşoară”, a explicat James Offutt. Liderul US Navy League a activat în marina militară americană şi susţine transportul pe apă. „95 % din comerţ se desfăşoară pe apă – este esenţial ca oamenii din toată lumea să înţeleagă. Pentru ca acest lucru să se întâmple din punct de vedere economic trebuie să avem flote puternice”, a spus liderul organizaţiei americane.
La rândul său, directorul general al RAJA, Felix Stroe, susţine investiţiile americane pe litoral. „RAJA are o puternică legătură cu Statele Unite ale Americii. Avem un parteneriat din 2006 cu Departamentul de Comerţ al SUA, care este într-o continuă desfăşurare. Aici, la Basarabi, este cel mai modern centru de excelenţă din ţară. Acesta a fost realizat cu granturi americane. Centrul de excelenţă Motorola îi sprijină pe toţi specialiştii interesaţi să-şi însuşească cele mai moderne sisteme americane şi exploatarea SCADA”, a precizat Felix Stroe.
Directorul general al RAJA a mai spus că se doreşte implementarea acestor sisteme moderne SCADA în toate cele şapte judeţe unde operează compania. Consiliul din România al Ligii Navale a Statelor Unite ale Americii a devenit operaţional începând de vineri seara. Primii 25 de membri, printre care şi Felix Stroe, desemnat preşedintre onorific, dar şi primul român ales pe viaţă în consiliu, vor activa în cât mai multe domenii de activitate pentru promovarea obiectivelor organizaţiei şi atragerea de investiţii. „Portul Constanţa este cel mai mare de la Marea Neagră, dar este mult prea puţin utilizat”, a explicat Felix Stroe.

Articolul precedentPSD a câştigat alegerile europarlamentare. Crin şi Iohannis au demisionat.
Articolul următorWigler Solomon zis „Moni”, a fost săltat de DNA pentru şpagă