După ce anul trecut la sediul Primăriei Capitalei avusese loc un puternic cutremur, prin arestarea lui Mădălin Dumitru, şeful Direcţiei de Infrastructură, acum un nou seism, cu o magnitudine mai mare, loveşte în Splaiul Independenţei. Wigler Solomon, zis „Moni” consilierul personal al primarului Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de procurorii DNA, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea şpagă 25.000 de euro.
Potrivit DNA, era vorba doar de o „rată” dintr-un „credit” mult mai consistent. În total, Wigler Solomon a luat mită până acum 204.000 de euro, promiţând că va interveni pe lângă consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, astfel încât aceştia să voteze aprobarea unor PUZ-uri aferente construirii a trei supermarketuri.
Wigler Solmon a cerut, în total, 230.000 de euro, unui om de afaceri, pentru ca Primăria Capitalei să aprobe planurile urbanistice zonale pentru construirea a trei supermarketuri în Bucureşti, dar şi pentru ca municipalitatea să facă o donaţie. În perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, în calitate de consilier personal al primarului Municipiului Bucureşti, a cerut suma totală de 230.000 euro. El a primit, în mai multe tranşe, suma de 204.000 euro de la un om de afaceri (martor denunţător) pentru a interveni pe lângă funcţionari din aparatul administrativ al primarului general şi consilieri din cadrul CGMB, lăsând să se creadă că are influenţă asupra acestora, în vederea iniţierii şi votării unor proiecte de hotărâri, conform DNA.
Wigler Solmon a primit suma totală de 150.000 euro, în patru tranşe, respectiv înainte şi după votarea hotărârilor respective. „În acelaşi scop, la data de 28 mai 2015, omul de afaceri s-a întâlnit cu inculpatul Wigler Solomon în biroul acestuia din urmă aflat în sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, ocazie cu care acesta din urmă l-a asigurat pe martorul denunţător că, în şedinţa Consiliului general al municipiului Bucureşti din ziua respectivă, au fost aprobate atât proiectul de hotărâre privind acceptarea donaţiei aferentă unuia dintre proiecte, cât şi PUZ-ul pentru unul dintre supermarket-uri”, conform DNA.
În acest context, consilierul lui Oprescu a convenit cu omul de afaceri ca, pe 3 iunie, să-i dea 25.000 de euro, urmând ca diferenţa până la 51.000 de euro să o aducă în săptămâna 8-12 iunie. Miercuri seara, Wigler Solomon a fost surprins în flagrant de procurorii anticorupţie în timp ce primea suma de 25.000 euro.
„Anterior, în acelaşi scop, inculpatul primise, printr-un intermediar, suma de 4.000 euro de la acelaşi om de afaceri. Într-un context separat, la data de 14 noiembrie 2013, inculpatul Wigler Solmon a mai primit de la omul de afaceri suma de 25.000 euro pentru a interveni pe lângă primarul general al municipiului Bucureşti, pe lângă care a lăsat să creadă că are influenţă, în vederea eliberării unei autorizaţii de construire necesare unei soluţii de trafic (sens giratoriu), pentru două supermarket-uri”, potrivit procurorilor anticorupţie.