UPDATE Omul de afaceri Dan Adamescu a fost ridicat joi dimineaţă din trafic de procurorii DNA. El a părăsit autoturismul Maybach pentru a-şi continua deplasarea cu duba, fiind escortat cu duba de trupele speciale, după ce pe numele său a fost emis un mandat de aducere, pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat că le-ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa.

Joi, 21 mai, Adamescu se prezentase la DNA, fiind citat de procurori după ce miercuri fuseseră făcute percheziţii la locuinţa sa şi la sediile unor firme pe care le deţine, în dosarul în care patru judecători sunt acuzaţi că ar fi luat mită pentru intervenţii în dosare de insolvenţă.  

Adamescu a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 10,15 şi nu a dorit să facă nicio declaraţie. Surse judiciare au declarat că Dan Adamescu a fost citat să se prezinte joi la DNA, fiind suspectat că, pentru a obţine soluţii favorabile în dosare, ar fi dat mită judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti puşi sub acuzare pentru corupţie. Procurorii DNA au făcut miercuri percheziţii la locuinţa omului de afaceri Dan Adamescu şi la firmele acestuia, în dosarul în care patru judecători sunt acuzaţi că ar fi luat mită pentru intervenţii în dosare de insolvenţă. 

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat printr-un comunicat de presă că miercuri, 20 mai, au fost făcute percheziţii la nouă sedii ale unor societăţi comerciale, precum şi la domiciliul unei persoane fizice, toate situate în Bucureşti, în dosarul în care au fost arestaţi patru judecători de la Tribunalul Bucureşti. DNA a precizat că, pe lângă cei patru judecători, în această cauză se efectuează urmărirea penală şi faţă de alte persoane,. Surse judiciare citate de Mediafax au indicat că percheziţiile au fost făcute la locuinţa omului de afaceri Dan Adamescu şi la firmele deţinute de acesta, existând suspiciunea că mogulul asigurărilor le-ar fi dat mită judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti suspectaţi de corupţie, pentru a obţine soluţii favorabile în dosare. Dan Adamescu deţine compania Astra Asigurări, Unirea Shopping Center şi cotidianul România liberă. 

Judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, toţi de la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a civilă, acuzaţi că primeau bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă, au fost arestaţi preventiv, printr-o sentinţă pronunţată marţi de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor anticorupţie. Potrivit magistraţilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii. Magistraţii ar fi cerut bani sau bunuri pentru a îndeplini sau a nu îndeplini ori a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestaţiile la tabelul preliminar al creanţelor, pentru a decide privind modalităţile de înscriere la masa credală cu privire la creanţele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferenţial administratori judiciari, pentru a atribui preferenţial dosare de insolvenţă sau pentru a-şi exercita influenţa pe lângă judecători de la diverse instanţe din Bucureşti şi din ţară, folosind informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător, au arătat procurorii în referatul cu propunerea de arestare.

Citeşte şi:

Adamescu, mogulul asigurărilor de locuinţe

PAID intră oficial sub tutela familiei Adamescu 

Articolul precedentWigler Solomon zis „Moni”, a fost săltat de DNA pentru şpagă
Articolul următorŞova: divizărea SNCFR a fost greşită.