Captură video Youtube/Digi24
Captură video Youtube/Digi24

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a reacționat după ce grupul de hackeri ruşi Killnet, care a revendicat atacul asupra site-urilor româneşti, au afirmat că lovitura este o răzbunare la declarațiile acestuia.

Accesarea unor site-uri a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS

Liderul PSD a precizat că nu are o problemă că este nominalizat şi el în anunţul privind revendicarea atacului cibernetic asupra mai multor site-uri ale instituţiilor din România. Liderul PSD a precizat că România, dacă este nevoie, este pregătită atât legal cât şi moral să facă acest pas, respectiv să furnizeze arme Ucrainei, dar în prezent nu există o decizie în sensul acesta. ”E o greşeală acolo, sunt şi eu, dar nu am problemă că sunt nominalizat eu, ca preşedinte al Senatului”, a spus Ciolacu.

”Declaraţia mea a fost foarte clară, România, dacă este nevoie, este pregătită atât legal cât şi moral să facă acest pas. În acest moment nu există o decizie în sensul acesta”, a spus Ciolacu, legat de furnizarea armamentului către Ucraina.

Guvernul a anunţat, vineri, că în cursul dimineţii accesarea unor site-uri a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS. Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut. MApN precizează că atacul nu a compromis funcţionarea paginii de internet a instituţiei, ci doar a blocat accesul utilizatorilor, şi că pagina nu conţine baze de date cu caracter sensibil sau clasificat. Grupul de hackeri ruşi Killnet a revendicat atacul.

Hackerii spun că atacurile vin ca răspuns la declarațiile lui Marcel Ciolacu, în privința ajutorului oferit Ucrainei

„Președintele Senatului României (camera superioară a Parlamentului), Marcel Ciolacu, (n. r. Marcel Ciolacu este președintele Camerei Deputaților) a făcut o declarație în care a promis autorităților ucrainene „asistență maximă” în aprovizionarea Kievului cu arme letale.

☝️Răspunsul nostru oficial: Acesta va fi ultimul lucru pe care l-a făcut guvernul român”, au transmis hackerii.

„A fost această discuţie, cum este normal să o avem, în primul rând să existe şi un cadru legislativ şi să vedem şi evoluţia din Ucraina. Sunt ferm convins că România este pregătită, dacă vom întra într-o astfel de etapă şi vom lua o astfel de decizie. România este pregătită, de aceea s-au făcut aceste deplasări, să oferim mai mult ajutor, să punem la punct anumite aspecte care nu se puteau decât prin întâlniri face to face şi, dacă va fi nevoia, România va lua o astfel de decizie. România trebuie să fie pregătită legal, şi cu o decizie politică. Părerea mea este că România este pregătită în acest moment”, a declarat joi Marcel Ciolacu.

Doi copii din Sibiu, suspectați că au hepatită misterioasă

Articolul precedentDoi copii din Sibiu, suspectați că au hepatită misterioasă
Articolul următorMinistrul Apărării, despre atacul cibernetic asupra site-ului MApN: ”A fost un atac simbolic”