Sursa foto: G4media

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a declarat, vineri, că România este în legătură cu Moldova și susține că pe viitor vor mai exista alte provocări, asemănătoare celor din Transnistria.

„Este o provocare în Transnistria şi am putea să mai asistăm şi la alte provocări. Suntem în legătură cu guvernul Republicii Moldova, zilnic, cu Ministerul Apărării Naţionale, cu omologul meu, ministrul apărării naţionale”, a spus Dîncu, potrivit News.ro.

De asemenea, oficialul a mai spus că s-au descoperit mai multe încărcături explozive, precizând că nu există alte semne că ar exista o escaladare a situației din Transnistria.

„Este o provocare în Transnistria şi am putea să mai asistăm şi la alte provocări. Suntem în legătură cu guvernul Republicii Moldova, zilnic, cu Ministerul Apărării Naţionale, cu omologul meu, ministrul apărării naţionale”, a declarat Dîncu.

Ucraina continuă să reziste armetei rusești. Putin așteaptă o victorie de mai bine de două luni

Totodată, Vasile Dîncu a mai precizat că situația este sub control, iar autoritățile moldovene supraveghează îndeaproape evenimentele ce au loc în Transnistria, ajutate de forțele ucrainene.

Astăzi, potrivit unui comunicat de la Kiev, armata ucraineană speră să poată evacua civilii care au rămas captivi în combinatul Azovstal alături de ultimii soldați ucraineni care mai apără orașul asediat Mariupol.

Reamintim că secretarul general al ONU, Antonio Guterres a precizat, joi, că este în discuții intense pentru a permite evacuarea persoanelor care au rămas blocate în Azovstal.

În Mariupol există peste 100 de mii de oameni care se află „în pericol de moarte” din cauza atacurilor constante ale rușilor asupra orașului.

În ziua când șeful ONU a vizitat Kievul, un atac cu rachete a fost lansat de armata rusă, fiind rănite 10 persoane. Primarul capitalei Vitali Klitschko a anunțat că un cadavru a fost recuperat în urma atacului.

„Prieteni! Salvatorii care continuă să inspecteze și să demonteze molozul unei clădiri rezidențiale din cartierul Șevcenko, unde o rachetă a lovit ieri, tocmai au găsit o persoană decedată”, se arată în mesajul citat de The Guardian.

Citește și articolul: România nu trimite, pentru moment, arme Ucrainei. Dîncu: „Suntem concentraţi pe ajutor umanitar”

Articolul precedentChina a înregistrat primul caz de gripă aviară H3N8 la om
Articolul următorPremii de sute de euro pentru dascălii și elevii care abordează tema schimbărilor climatice
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.