Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Peste 200 de salariați dintr-un spital Covid sunt nevoiți să îngrijească un singur pacient internat.

În momentul de față, unitatea nu poate primi bolnavi cu alte afecțiuni.

Unitatea medicală în cauză este Spitalul suport Covid din Târgu-Cărbunești.

Situație fără precedent în România: Există un singur pacient într-un spital unde cadrele medicale tratează exclusiv bolnavii infectați cu SARS-CoV-2

Reducerea cazurilor de îmbolnăviri de Covid-19 a dus la această situație în care în Spitalul suport Covid din Târgu-Cărbunești se află doar un pacient internat, precizează Europa FM.

Conform declarațiilor oferite de către managerului unității, azi, 29 aprilie, s-a mai prezentat un pacient. Acesta prezintă simptome de Covid. Prin urmare, medicii vor stabili dacă se impune sau nu internarea lui.

Spitalul are o capacitate de a trata 350 de bolnavi, dar nu are voie să primească și alți pacienți care nu sunt infectați cu SARS-CoV-2

În unitatea medicală lucrează peste 200 de salariați. Toți aceștia se concentrează, în acest moment, pe tratarea unui singur pacient.

Având în vedere această situație, conducerea instituției a cerut transformarea unității în spital mixt în care să se poată trata și bolnavi cu alte afecțiuni. Până acum, toți acești pacienți au fost direcționați către alte spitale.

Abia din data de 1 mai, spitalul Târgu-Cărbunești va avea posibilitatea, cu circuite separate, să trateze și pacienți care suferă de alte boli decât Covid-19.

Articolul precedentÎncălzirea globală va duce la răspândirea a mii de virusuri de la animale la om. Oamenii de știință trag un semnal de alarmă
Articolul următorCare este rolul veteranilor de război în această perioadă dificilă. Iohannis: „Tăria lor de caracter ne inspiră”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time