petrica paraschiv arestat

Un bărbat din județul Mureș s-a ales cu arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, după ce a fost în flagrant pe când dădea unui polițist o mită de 500 de euro.

Inculpatul arestat avea deja probleme penale destul de srioase într-un alt dosar, în care era cercetat pentru agresiune sexuală, și s-a gândit probabil că poate scăpa ușor.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție, acesta i-a oferit polițistului suma respectivă, însă în schimb nu a primit chiar ce își dorea. „Miercuri, 28 aprilie, ofițerii D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Mureș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș au prins în flagrant un bărbat care a oferit drept mită unui agent de poliție din cadrul IPJ Mureș – Secția Rurală nr 1 Gornești – Postul de Poliție Sîngeorgiu de Mureș, suma de 500 de euro pentru a nu lua măsurile legale într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală.

Agentul de poliție a formulat denunț la data de 21 aprilie în care sesiza faptul că persoana in cauză i-a promis o sumă de bani în scopul menționat. Ca urmare a audierilor efectuate de către procuror, față de inculpat s-a dispus măsura reținerii pe o durată de 24 de ore, iar astăzi, Tribunalul Mureș a aprobat propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se arată într-un comunicat.

O sumă similară i-a fost oferită și unui polițist din cadrul IPJ Caraș- Severin zilele acestea, însă după organizarea acțiunii de prindere în flagrant, suspectul a fost plasat sub control judiciar. Flagantul a avut loc duminică, persoana în cauză considerând că orice dosar penal poate fi făcut dispărut, pe suma potrivită.

Un tânăr a fost prins în flagrant în timp ce dădea mită suma de 400 de lei și 70 de euro unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Caraș-Severin – Poliția Municipiului Reșița. Polițistul a formulat denunț după ce l-a depistat pe bărbat în trafic, la volanul unui autoturism neînmatriculat. El a oferit mită pentru ca polițistul să nu-i întocmească dosar penal. Echipa alcătuită din polițiștii D.G.A. – Caraș-Severin, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin a constatat infracțiunea de dare de mită la scurt timp de la producerea acesteia, cetățeanul fiind reținut inițial pentru 24 de ore, iar ulterior a fost dispusă continuarea cercetărilor sub măsura controlului judiciar”, au detaliat cei de la DGA.

Articolul precedentSurse: Spitalul Foișor ar urma să fie evacuat din nou
Articolul următorPiedone, aproape de oamenii Sectorului 5, în Săptămâna Mare. Edilul le-a dus cadouri copiilor cu situație materială precară, alături de Vali Vijelie și Liviu Vârciu