„Am suferit, am plâns, dar n-am pătimit!”

O săptămână din an, când privim spre sine, mai mult ca oricând

Săptămâna Patimilor, una dintre cele mai dure săptămâni ale creștinilor, dar plină de înțelepciune, pentru cine are, vrea să vadă și să audă. „Să vă iubiţi unul pe altul, precum Eu v-am iubit pe voi”, a fost porunca lui Hristos, dată în Joia Mare.

În această perioadă, ca de altfel de mai bine de cinci ani, primarul Cristian Popescu Piedone este judecat de public și adversarii săi politici, zi de zi. Blamat, înjurat, acesta li se adresează celor care i-au stat alături la bine, dar și celor care i-au aruncat cu pietre și vorbe grele, că va suporta loviturile, fără să plângă sau să pătimească.

„Mă adresez ție, cel care mi-ai stat la masă și ai băut din vinul meu și ai mâncat din bucatele mele! Știi… poți arunca în mine cu piatra cea mare, așa cum faci mereu de cinci ani încoace! Mă va durea iar și… iar voi suferi. Dar nu voi plânge și nu voi pătimi!

Mă adresez ție, cel care mă înjuri mereu, fără să mă cunoști! Înjură-mă iar și iar, dacă-ți sunt terapie, dar omite-mi, rogu-te, mama, copiii și nepoții din toate propozițiile și frazele tale vulgare!”, a scris Piedone, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

Sufletul, „pașaportul” din vama cerească

În momentele grele, când ești căzut la pământ îți vezi adevărații prieteni, cei care te ridică, te scutură de praf și îți arată „calea” și pe care îi porți apoi în suflet. Tot atunci vezi și fariseii, cărora Piedone a avut puterea să le mulțumescă. „Dacă nu apăreați în viața mea, nu aflam niciodată că-n lumea aceasta largă sunt oameni străini care mă respectă și mă iubesc necondiționat!”,  ce pot fi considerați o „viză” pe un pașaport.  „Să nu uitați, fariseilor,  că-n VAMA CEREASCĂ nu contează nici materialul hainei, nici grosul pungii , nici minciuna, nici zeciuiala, nici bârfa! Acolo… doar sufletul îți este pașaport!!!. Și dacă va fi să se stingă lumina peste mine, așa cum așteptați hulpavi, fariseilor, voi continua să-i port în suflet pe toți cei care m-au ridicat, m-au scuturat și mi-au arătat adevăratul drum al vieții!”, a concluzionat edilul.

Primarul Piedone, bilanț la 58 de ani

Articolul precedentPrimar trimis în judecată pentru 8 milioane de lei
Articolul următorMăsuri anti-poluare: taxe suplimentare și descurajarea importului de mașini second hand