hexi pharma 2

„Fabrică” de rețete medicale eliberate de o persoană fără studii și calificare în domeniu.

Aceasta este ceea ce au descoperit anchetatorii la Turda, după o serie de percheziții derulate la domiciliile a 2 persoane fizice, precum și la sediile a 3 persoane juridice, respectiv o instituție publică, un centru pentru persoane vârstnice și un operator economic din municipiul în cauză.

Perchezițiile au avut loc ieri, în cadrul unui dosar penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, ce vizează infracțiunile de fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată (15 acte materiale) și înșelăciune.

Cercetările au fost demarate de către Biroul de Investigații Criminale, în urma sesizării făcute de reprezentanții unei instituții publice din municipiul Turda, la acțiune participând inclusiv cadre ale Biroului de Ordine Publică Turda, Secției 9 Poliție Rurală Turda, Serviciului Criminalistic, Serviciului Arme Exprozivi și Substanțe Periculoase, Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj-Detașamentul 4 Turda, Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj și Direcției de Sănătate Publică Cluj.

Și, pe lângă latura penală cercetată, în urma acțiunii și a verificărilor efectuate, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj și cei ai Direcției de Sănătate Publică Cluj au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 27.000 de lei.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – 2023, o femeie de 55 de ani, din Turda, funcționar în cadrul unei instituții, ar fi întocmit mai multe înscrisuri oficiale din domeniul de medicină, fără a avea acest drept, pe care le-ar fi remis unor persoane fizice și juridice.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe documente cu valoare probatorie, dar și alte bunuri de interes în cauză”, precizează Poliția Română.

Articolul precedentTudose a mers acasă după desemnarea sa în fruntea listei PSD&PNL pentru europarlamentare: „Având 17-18-19 voturi la Bruxelles, chiar să putem influenţa politica Uniunii Europene”
Articolul următorHAMSTERUL lui DRAGNEA, MOST WANTED!