Sursa: Captură video Jurnalul de Brăila

Europarlamentarul Mihai Tudose a susținut ieri prima conferinţă de presă după desemnarea sa oficială în fruntea listei PSD-PNL pentru un nou mandat în Parlamentul European, alegând să se prezinte chiar la Brăila, județul său natal.

De altfel, Tudose a subliniat că desemnarea sa este „un factor de mândrie pentru mine şi probabil că şi pentru Brăila”, în continuare detaliind care este ținta PSD la alegerile europarlamentare.

Totodată, Mihai Tudose a subliniat că „este foarte important ca această construcţie de alianţă să funcţioneze”, admițând că „nu ne-a fost uşor la Bucureşti să o închegăm”.

Ideea ca România să reprezinte ceva, să poată să livreze ceva cetăţenilor este ca europarlamentarii să nu mai fie separaţi, zece colo, zece colo, să mergem grup, un grup căt mai mare. S-a dovedit a fi de succes în ultimul timp această construcţie şi sperăm ca ea să fie valorificată şi în continuare”, a susținut europarlamentarul PSD.

În același timp, Tudose a precizat că, în această formă, PSD&PNL trage speranță să obțină un maxim de 19 europarlamentari, deși „nu este simplu, nu este uşor”.

Ținta noastră este să luăm peste jumătate din voturi, astfel având 17-18-19 voturi la Bruxelles, chiar să putem influenţa politica Uniunii Europene în ceea ce priveşte România. Ca ţintă pentru următorul mandat, fără a face un clasament, la priorităţi intră coeziunea socială, fondurile pentru investiţii în infrastructură şi tot ceea ce priveşte agricultura, cu impactul de mediu aferent.

Astăzi, cam 75% din ceea ce ni se întâmplă pe agricultură în Uniunea Europeană sunt de la constrângerile de mediu, de la pesticide, ierbicide, până la poluarea de la zootehnie. Dar ceea ce este foarte important, de la celebra alocare pentru subvenţie, până la partea de coeziune socială, partea de protecţie socială, salariul minim european trebuie implementate şi în România„, a mai spus Mihai Tudose.

Articolul precedentSondaj Avangarde: Sectorul 2, cel mai prost administrat din București
Articolul următorPercheziții la un centru pentru bătrâni din Turda: un funcţionar public a scris reţete deşi nu era medic