Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Familiei Gabriela Firea a anunțat că cei doi tineri români din Danemarca au fost eliberați din arestul preventiv, dar nu își pot vedea copilul.

Fostul edil al Capitalei a declarat că nu va renunța la demersurile pe care Ministerul Familiei le face pentru aducerea în țară a băiețelului M.R. și plasarea acestuia la familia bunicilor materni.

„Am fost informați că autoritățile daneze au decis eliberarea părinților, după ce au fost adunate toate probele din acest caz și nu mai există un motiv întemeiat pentru a-i priva de libertate. Însă, cea mai mare durere a acestor părinți este că nu-și vor putea vedea copilul”, a scris Gabriela Firea.

Suntem în legatură cu autoritățile din Danemarca

De asemenea, ministrul Familiei a precizat că polițiștii danezi nu au emis o concluzie și nici nu există un termen limită până când autoritățile din Danemarca se vor pronunța.

„Până atunci, s-a decis plasarea copilului, pentru un an, la o familie maternală despre care părinții nu pot primi vreo informație. Îl vor putea vedea pe băiat abia după șase luni și atunci doar pentru foarte puțin timp”, a mai spus fostul edil al Capitalei.

În încheierea mesajului, Firea a informat că starea de sănătate a copilului este una stabilă, iar Ministerul Familiei va ține legătura cu autoritățile daneze și le va pune la dispoziție orice informație de care au nevoie.

Pe 7 februarie, ministrul Familiei Gabriela Firea a trimis o scrisoare oficială autorităților din Danemarca prin care a solicitat o soluție de comun acord pentru aducerea în țară a copilului internat în spital, când starea de sănătate îi va permite acest lucru.

„În documentul adresat doamnei ministru Astrid Krag am reiterat principiul potrivit căruia cea mai bună soluție pentru orice copil aflat într-o situație dificilă nu este statul, ci familia extinsă. Acest principiu este cuprins și în Convenția ONU privind drepturile copilului, iar legislația națională este adaptată în acest sens”, a scris Firea pe o rețea de socializare.

Reamintim că doi părinți români, de 25 și 27 de ani, au fost reținuți de autoritățile din Danemarca la câteva zile după ce și-au dus copilul de doar o lună la spital unde a fost internat. Medicii au descoperit că băiețelul a suferit o hemoragie craniană, motiv pentru care au anunțat imediat poliția.

Gabriela Firea: „Cea mai bună soluție pentru orice copil aflat într-o situație dificilă nu este statul, ci familia extinsă”

Articolul precedentGrindeanu, revoltat de cum arată gările și haltele din România
Articolul următorCiolacu este „devastat” după ce Viorica Dăncilă a demisionat din PSD