Gabriela Firea (Facebook)

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a trimis o scrisoare oficială luni, 7 februarie, autorităților din Danemarca prin care solicită o soluție de comun acord pentru aducerea în țară a copilului internat în spital, când starea de sănătate îi va permite acest lucru.

„În documentul adresat doamnei ministru Astrid Krag am reiterat principiul potrivit căruia cea mai bună soluție pentru orice copil aflat într-o situație dificilă nu este statul, ci familia extinsă. Acest principiu este cuprins și în Convenția ONU privind drepturile copilului, iar legislația națională este adaptată în acest sens”, a scris Firea pe o rețea de socializare.

De asemenea, senatoarea PSD e convinsă că va adopta măsurile necesare pentru a găsi cele mai bune soluții care să asigure respectarea interesului superior al copilului.

„Ne arătăm sprijinul pentru a putea oferi acestui copil șansa de a fi în cadrul familiei căreia îi aparține”

Totodată, ministrul Familiei a demarat procedurile de evaluare a bunicilor materni, care trăiesc în județul Vaslui, aceștia exprimându-și disponibilitatea de a îngriji copilul.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse are obligația de a garanta că fiecărui copil român îi sunt respectate drepturile, în integralitatea lor. (…) În scurt timp toate documentele și rezultatele verificărilor efectuate vor fi puse la dispoziția autorităților daneze, pentru a servi drept bază legală la solicitarea noastră privind aducerea copilului în România”, a mai spus Gabriela Firea.

De asemenea, fostul edil al Capitalei a anunțat că va trimite toate documentele și acordurile necesare autorităților din Danemarca, în vederea asigurării faptului că viața copilului va fi protejată în România.

„Nu încercăm să interferăm în evaluările pe care autoritățile daneze le fac în acest moment, dar ne arătăm sprijinul pentru a putea oferi acestui copil șansa de a fi în cadrul familiei căreia îi aparține, chiar dacă în acest moment, aceasta înseamnă familia lărgită și nu cea naturală.  Este o dovadă a angajamentului nostru de a colabora și de a stabili o bază de lucru transparentă pentru atingerea scopului nostru comun, reprezentat de reunirea acestui copil cu familia sa din România”, a concluzionat Gabriela Firea.

Reamintim că doi părinți români, de 25 și 27 de ani, au fost reținuți de autoritățile daneze la câteva zile după ce și-au dus copilul de o lună la spital unde a fost internat. Medicii au descoperit că băiețelul a suferit o hemoragie craniană,  motiv pentru care au anunțat poliția.

Gabriela Firea solicită aducerea în țară a copilului internat în Danemarca

Articolul precedentCîțu, despre o solicitare pentru demisia lui Budăi: „Îmi spun opiniile în interiorul coaliţiei”
Articolul următorFundaţia World Vision România: copiii sunt supuși amenințărilor, pe rețelele de socializare
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.