Florin Cîțu (captură video)

Liderul PNL Florin Cîțu a declarat, luni, că în coaliția de guvernare nu s-a discutat despre o solicitare pentru demisia ministrului Muncii Marius Budăi. Acesta a precizat că în momentul actual, politicienii trebuie să stea mai puțin la televizor și să muncească mai mult, pentru a avea un randament mai bun.

„Pe noi ne interesează să implementăm PNRR-ul. Aşteptăm, avem 24 de jaloane care trebuie făcute până la 31 martie, două sunt importante la Ministerul Muncii. Cred că este important să stăm mai puţin la televizor, să muncim mai mult, pentru a avea mai mult randament”, a spus Florin Cîţu, potrivit news.ro.

„Să muncim mai mult şi să vorbim mai puţin”

Totodată, fostul premier a fost întrebat dacă este mulțumit de activitatea ministrului Budăi, acesta afirmând că își va spune părerea în interiorul coaliției.  

Reacția premierului vine după ce mai multe surse politice au precizat că PNL vrea să propună remanierea ministrului Muncii, după ce acesta a anunțat că din februarie ar putea începe discuţii cu Comisia Europeană, la Bruxelles, pentru majorarea procentului din PNRR acordat pensiilor.  

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dar Cărbunaru, a declarat în urmă cu câteva zile, că schimbarea unui ministru este responsabilitatea lui Nicolae Ciucă și nu a fost pus în discuție un astfel de subiect.

De asemenea, potrivit unor informații „pe surse”, Budăi ar urma să fie înlocuit cu fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea. Senatoarea PSD a infirmat toate aceste zvonuri, precizând într-o postare pe pagina sa de Facebook că îl susține pe colegul său și consideră că nu a greșit cu nimic în comunicarea publică.

De asemenea, președintele PNL a criticat, în ședința conducerii liberale, campaniile sponsorizate de partenerii de guvernare împotriva sa, precizând că nu este un mod de lucru în echipă.

Reamintim că astăzi, 7 februarie, moțiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei va fi dezbătută, miercuri urmând să treacă la vot. Întrebat dacă are emoții în ziua în care are loc dezbaterea, ministrul Virgil Popescu a declarat că nu are nicio emoție. „Nu, chiar nu am nicio emoţie. Suntem într-o coaliţie şi cred că într-o coaliţie ne respectăm”, a declarat Popescu. Oficialul e convins de faptul că social-democrații vor vota împotriva moțiunii simple.

 Cărbunaru, despre remanierea lui Budăi: „Nu a fost pus în discuţie un astfel de subiect”

Articolul precedentAustralia își redeschide granițele pentru turiști
Articolul următorGabriela Firea: „Cea mai bună soluție pentru orice copil aflat într-o situație dificilă nu este statul, ci familia extinsă”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.