Cu toate că, cel puțin momentan, vorbim despre o idee, Germania ar putea acorda vouchere de 500 de euro pentru cumpărături, menite să stimuleze sectorul vânzărilor, însă nu numai atât: măsura ar putea să vină inclusiv în sprijinul cetățenilor afectați de pandemie, prin pierderea locurilor de muncă, sau chiar diminuarea salariului, în consecință și a veniturilor lunare. Suma ar urma să fie acordată pe cap de locuitor.

Germania își dorește să stimuleze economia afectată de pandemie

„Un venit suplimentar de 500 de euro pe locuitor ar însemna un impuls de cerere de până la 40 de miliarde de euro”, a declarat directorul general al Asociației germane de comerț  „Handelsblatt” (HDE), Stefan Genth, potrivit Știri din Diaspora, adăugând că astfel de tichete ar fi menite pentru „atunci când pandemia este mai bine controlată și oamenii vor să meargă din nou la cumpărături”, a mai spus acesta.

Ce trebuie să știi dacă intenționezi să călătorești în Germania

În cazul angajaților, voucherele ar putea fi acordate printr-o bonificație salarială, în timp ce copiii ar primi sumele prin intermediul alocațiilor de stat. În cazul pensionarilor, măsura ar putea fi reglementată prin intermediul pensiei primite, lunar.

În cazul persoanelor care se ocupă cu activități indepedente, fie că vorbim despre antreprenori, ori alte categorii salarizate neincluse în cele categorii de mai sus, procedura de plata s-ar putea realiza printr-o cerere similară ajutorului de urgență destinat lucrătorilor independenți.

Articolul precedentFost primar din județul Sălaj, condamnat cu suspendare pentru abuz în serviciu
Articolul următorA dat tunul și-a plecat! Încă 1 milion de euro fituiți de Florea, pe cântare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.